April: Sarcoïdose Bewustzijnsmaand

« Terug naar artikel

April: Sarcoïdose Bewustzijnsmaand

April is de internationale sarcoïdose awareness (bewustwordings) maand. En dat is niet voor niets! Het wordt hoog tijd deze ongrijpbare en onzichtbare ziekte uit de duistere krochten van de medische onderzoekswereld te trekken en volop in de schijnwerpers te zetten. Want er moet iets, nee veel gebeuren om deze griezel onder controle te krijgen.

Wij kunnen het niet beter verwoorden dan onze Belgische lotgenote en blogster Helga; zij heeft zojuist een blog gepubliceerd waar alles in staat wat nodig is om de wereld te mobiliseren. En daar kunnen wij niets aan toevoegen, dus lees haar verhaal én gepassioneerde oproep! Wil je je steun betuigen aan het bekendmaken van deze ziekte? Pas dan deze maand je profielfoto aan op je social media accounts. Hieronder heb je vast een paar voorbeelden.

Hallo, ik ben Rob van Jaarsveld (1960), voormalig systeembeheerder bij een grotere multinational na een 22-jarige carriére bij de Luchtmacht en nu 100% arbeidsongeschikt door neurosarcoïdose. In 2015 werd bij toeval sarcoïdose stadium II geconstateerd; in mijn blogs lees je hoe en wat daarna kwam. Na die eerste diagnose kwam ik direct bij de SBN terecht en gelijk als vrijwilliger aangemeld om iets voor mijn mede-patiënten te kunnen doen. Ik beheer nu met een aantal medevrijwilligers deze website, het forum, de social media en blog naast het redactiewerk voor de Sarcoscoop. Ik hoop dat mijn verhalen (ook te lezen op www.vonjot.nl) anderen kunnen inspireren om het allemaal een keer lekker van zich af te kunnen schrijven. Hoe dan ook: ondanks alles blijf ik positief, en zal mijn lichaam niet laten winnen van mijn geest!

Lees alle blogs

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *