April: Sarcoïdose Bewustzijnsmaand

« Terug naar artikel

April: Sarcoïdose Bewustzijnsmaand

April is de internationale sarcoïdose awareness (bewustwordings) maand. En dat is niet voor niets! Het wordt hoog tijd deze ongrijpbare en onzichtbare ziekte uit de duistere krochten van de medische onderzoekswereld te trekken en volop in de schijnwerpers te zetten. Want er moet iets, nee veel gebeuren om deze griezel onder controle te krijgen.

Wij kunnen het niet beter verwoorden dan onze Belgische lotgenote en blogster Helga; zij heeft zojuist een blog gepubliceerd waar alles in staat wat nodig is om de wereld te mobiliseren. En daar kunnen wij niets aan toevoegen, dus lees haar verhaal én gepassioneerde oproep! Wil je je steun betuigen aan het bekendmaken van deze ziekte? Pas dan deze maand je profielfoto aan op je social media accounts. Hieronder heb je vast een paar voorbeelden.

Profielfoto van Rob van Jaarsveld (Webmaster)
Hallo, hier schrijft Rob van Jaarsveld (1960), systeembeheerder bij een grotere multinational na een 22-jarige carriére bij de Luchtmacht. Bij toeval werd in 2015 sarcoïdose in de longen geconstateerd; in mijn blogs lees je hoe en wat. Ik kwam na de diagnose als eerste bij de SBN terecht; ik heb mij geen moment bedacht en mij als vrijwilliger aangemeld om iets voor mijn mede-patiënten te kunnen doen. Ik doe nu met een aantal medevrijwilligers het (vooral technisch) beheer van deze website en het forum, de social media en naast het bloggen tussen neus en lippen door ook wat redactiewerk voor de Sarcoscoop. Ik hoop dat mijn verhalen (ook te lezen op www.vonjot.nl) anderen kunnen inspireren om het allemaal een keer lekker van zich af te kunnen schrijven. Hoe dan ook: ondanks alles blijf ik positief, en zal mijn lichaam niet laten winnen van mijn geest!

Lees alle blogs

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *