ILD-fysiotherapeut Bert Strookappe promoveert

« Terug naar artikel

ILD-fysiotherapeut Bert Strookappe promoveert

Op 24 januari heeft Bert Strookappe zijn proefschrift getiteld: ‘Fysieke fitheid, moeheid en fysieke training bij sarcoïdosepatiënten’ succesvol verdedigd aan de Universiteit van Maastricht.

Bert richt zich op het aanpakken van de vermoeidheid en het gebrek aan inspanningsvermogen dat zich nagenoeg altijd voordoet bij sarcoïdosepatiënten. Daarmee is hij een van de weinige fysiotherapeuten in Nederland die in staat is zich echt in een persoon met deze aandoening te kunnen verplaatsen, en te begrijpen wat deze speciale vorm van vermoeidheid met iemand doet.

Bert is zijn promotietraject gestart onder de bezielende leiding van eén van zijn promotors, Prof. Dr. Marjolein Drent, bij menig sarcoïdosepatiënt bekend en een waardevol adviseur van onze vereniging. Hij is lid van het IldCare Foundation research team; deze stichting houdt zich bezig met onderzoek en voorlichting op het gebied van interstitiële longaandoeningen (ILD), waar sarcoïdose ook toe behoort.

Lees meer op de website van de ILD-Care foundation: Promotie dr. Bert Strookappe.

Hallo, ik ben Rob van Jaarsveld (1960), voormalig systeembeheerder bij een grotere multinational na een 22-jarige carriére bij de Luchtmacht en nu 100% arbeidsongeschikt door neurosarcoïdose. In 2015 werd bij toeval sarcoïdose stadium II geconstateerd; in mijn blogs lees je hoe en wat daarna kwam. Na die eerste diagnose kwam ik direct bij de SBN terecht en gelijk als vrijwilliger aangemeld om iets voor mijn mede-patiënten te kunnen doen. Ik beheer nu met een aantal medevrijwilligers deze website, het forum, de social media en blog naast het redactiewerk voor de Sarcoscoop. Ik hoop dat mijn verhalen (ook te lezen op www.vonjot.nl) anderen kunnen inspireren om het allemaal een keer lekker van zich af te kunnen schrijven. Hoe dan ook: ondanks alles blijf ik positief, en zal mijn lichaam niet laten winnen van mijn geest!

Lees alle blogs

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *