Skip to content

Laatst geupdate op 3 januari, 2023

Op de ALV van 22 mei 2022 heeft de Vergadering ingestemd met de benoeming van een nieuwe (waarnemend) voorzitter. De naam zal velen van jullie niet onbekend voorkomen; Mayka Overgaauw.

Voor degenen die haar nog niet kennen stelt ze zich hieronder aan je voor.

Beste allemaal,

Mijn naam is Mayka Overgaauw, ik ben 47 jaar jong en ik heb sinds 2003 sarcoïdose. Neurosarcoïdose om precies te zijn. Na mijn diagnose ben ik meteen lid geworden van de vereniging en in 2005 ben ik als vrijwilliger begonnen in de regio Zuid Holland, waar ik nog steeds woon met mijn man en onze hond.

Via verschillende functies binnen de vereniging ben ik in 2010 als secretaris in het bestuur gekomen. Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan, maar na 12 jaar is het goed voor de vereniging (en voor mezelf) om het stokje over te dragen. Al een hele tijd zijn we daarom op zoek naar een nieuwe secretaris, maar dat heeft nog niet het gewenste resultaat gehad.

Op dit moment wordt de vereniging door slechts twee bestuursleden draaiende gehouden. (zie: https://sarcoidose.nl/over-ons/onze-organisatie/bestuur/) De spoeling is dus erg dun. Het moment om te stoppen als bestuurslid heb ik daarom uitgesteld. Omdat er (naast een secretaris) inmiddels ook behoefte was aan een nieuwe voorzitter heb ik me daarvoor beschikbaar gesteld en ben ik op 22 mei dus door de Vergadering benoemd tot waarnemend voorzitter. Volgens het rooster van aftreden verloopt de voorzitterstermijn over een jaar (mei 2023). Gedurende dat jaar is het mijn ambitie om met nieuwe bestuursleden te voorzien in een goede opvolging. Want dat is niet alleen gezond voor de verenging zelf, maar het is ook wat de vereniging verdient. Een sterk fundament met bestuurders (en andere vrijwilligers) die hart voor de zaak hebben en samen met alle vrijwilligers trots kunnen zijn op wat zij doen om de kwaliteit van leven van mensen met sarcoïdose te verbeteren! Want dat blijft hard nodig.

Heb jij interesse om een bijdrage te leveren? Kijk dan eens naar onze vacatures. We kijken graag samen met je hou we jouw talenten het best tot zijn recht kunnen laten komen.

Graag tot ziens bij Sarcoidose.nl

 Met vriendelijke groet,

Mayka Overgaauw

Back To Top