skip to Main Content

Sarcoïdose & het UWV: een nieuwe voorlichtingsfilm

« Terug naar artikel

Sarcoïdose & het UWV: een nieuwe voorlichtingsfilm

Sarcoïdose leidt regelmatig tot extreme vermoeidheid en verminderde inspanningstolerantie, maar meestal zie je er aan de buitenkant niets van. Ondanks het feit dat dit lang niet altijd gepaard gaat met longfunctieverlies, wordt de uitkomst van de longfunctietest meestal als belangrijkste uitgangspunt gebruikt voor het beoordelen van de belastbaarheid en mate van arbeidsgeschiktheid. Er bestaat dringend behoefte aan informatie en een richtlijn ter beoordeling van de belastbaarheid van sarcoïdosepatiënten om te bevorderen dat er met meer aspecten dan alleen de longfunctie rekening wordt gehouden.

De de ild care foundation heeft in samenwerking met Sarcoidose.nl het initiatief genomen om hier een start mee te maken. In een gloednieuwe voorlichtings- en informatiefilm wordt duidelijk gemaakt wat we samen al hebben bereikt: een positieve blik op de toekomst vanuit het UWV. In deze film komen alle partijen aan het woord: de patiënt, specialist, onderzoeker, belangenvereniging en natuurlijk het UWV. Kijk de film door op onderstaande knop te klikken.

Klik hier om de film te bekijken (Vimeo stream)
Dit bericht heeft 1 reactie
  1. in dank ontving ik jullie uitnodiging voor het jubileumcongres. Helaas ben ik die dag verhinderd, ik was graag gekomen. Ik stel het als oud lid en oud bestuurslid enorm op prijs dat ik persoonlijk ben uitgenodigd, dit na een niet prettig verlopen vertrek en annuleren van mijn lidmaatschap.
    Bij het organiseren van lotgenotenbijeenkomsten en regiobijeenkomsten, die zeer goed bezocht werden, heb ik gemerkt hoe belangrijk het onderlinge kontakt is alsmede het opdoen van meer kennis over de ziekte, die zoveel verschillende verschijningsvormen kent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top