UWV verbetert beoordeling sarcoïdose

« Terug naar artikel

UWV verbetert beoordeling sarcoïdose

  • Gepubliceerd:
  • Laatst bijgewerkt:
  • Actueel

Afgelopen voorjaar zond De Monitor (KRO-NCRV) een aflevering uit over UWV beoordelingen onder andere bij mensen met sarcoïdose. (Ons eerdere bericht over die uitzending lees je hier). Naar voren komt daarin dat (de impact van) sarcoïdose vaak wordt onderschat en meestal als longziekte (al dan niet met een schepje vermoeidheid er bovenop) wordt beoordeeld.

De uitzending, waarin ook prof. dr. Marjolein Drent, aan het woord kwam over sarcoïdose, heeft veel losgemaakt bij onze leden. De conclusie van de uitzending was dat er bij de verzekeringsartsen behoefte is aan meer kennis over sarcoïdose en een richtlijn voor de beoordeling van de belastbaarheid van mensen met sarcoïdose. Deze conclusie heeft nu een vervolg gekregen.

Op 14 september publiceerde het UWV het nieuws dat het zij, met experts van het ILD expertisecentrum (St. Antoniusziekenhuis, Nieuwegein), nu de sarcoïdoserichtlijn voor verzekeringsartsen aan het ontwikkelen zijn. Ook komen er masterclasses voor de artsen waarin onder meer behandelmethoden en de belastbaarheid van de patiënt aan bod komen.

Lees het hele persbericht van het UWV hier, en het bericht op de site van de Monitor (KRO/NCRV) hier.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *