Skip to content

Laatst geupdate op 20 oktober, 2020

Afgelopen voorjaar zond De Monitor (KRO-NCRV) een aflevering uit over UWV beoordelingen onder andere bij mensen met sarcoïdose. Naar voren kwam daarin dat (de impact van) sarcoïdose vaak wordt onderschat en meestal als longziekte (al dan niet met een schepje vermoeidheid er bovenop) wordt beoordeeld.

De uitzending, waarin ook prof. dr. Marjolein Drent, aan het woord kwam over sarcoïdose, heeft veel losgemaakt bij onze leden. De conclusie van de uitzending was dat er bij de verzekeringsartsen behoefte is aan meer kennis over sarcoïdose en een richtlijn voor de beoordeling van de belastbaarheid van mensen met sarcoïdose. Deze conclusie heeft nu een vervolg gekregen.

Op 14 september publiceerde het UWV het nieuws dat het zij, met experts van het ILD expertisecentrum (St. Antoniusziekenhuis, Nieuwegein), nu de sarcoïdoserichtlijn voor verzekeringsartsen aan het ontwikkelen zijn. Ook komen er masterclasses voor de artsen waarin onder meer behandelmethoden en de belastbaarheid van de patiënt aan bod komen.

Lees het bericht op de site van de Monitor (KRO/NCRV) hier.

Back To Top