Ga naar hoofdinhoud

Het Europese Longfonds (ELF) en de European Respiratory Society (ERS) willen graag beter begrijpen hoe kwetsbaarheid het leven van mensen met een chronische longziekte beïnvloedt.

Kwetsbaarheid betekent dat men vatbaarder is voor verslechtering van de gezondheid dan anderen. Kwetsbaarheid maakt het ook moeilijker om te herstellen na ziekte. Mensen die kwetsbaar zijn lopen misschien langzamer of ervaren meer moeite met het doen van de dagelijkse dingen zoals boodschappen doen, dan mensen die niet kwetsbaar zijn. Kwetsbaarheid komt vaker voor bij mensen met verschillende gezondheidsproblemen en op hogere leeftijd.

Om meer te weten te komen over kwetsbaarheid bij mensen met een chronische longziekte hebben zij een korte vragenlijst ontwikkeld. Patiënten, familie en verzorgenden van mensen met een chronische longziekte worden gevraagd om mee te doen met deze vragenlijst.

Wanneer u mee doet, helpt u hen om inzicht te krijgen in mogelijke verbetering van bewustwording en behandeling van kwetsbaarheid in de zorg voor mensen met een ziekte zoals sarcoïdose.

De vragenlijst is in het Nederlands en het invullen duurt ongeveer 5 minuten. Doet u ook mee?

Alvast heel hartelijk dank voor uw moeite.

Naar vragenlijst

Scroll naar boven