skip to Main Content

Belangenbehartiging

« Terug naar artikel

De Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland behartigt de belangen van mensen in Nederland die sarcoïdose hebben. We doen dat onder andere door de kwaliteit van de zorg te bevorderen, onderzoek te stimuleren en waar mogelijk te financiëren en aandacht voor sarcoïdose te generenen.

Kwaliteit van zorg

Ook met een zeldzame ziekte als sarcoïdose wilt u graag de best mogelijke behandeling. De SBN heeft wetenschappelijk onderzocht hoe de optimale sarcoïdosezorg er voor mensen met sarcoïdose uitziet. Ook werkt de SBN mee aan de beoordeling van de aanvragen voor expertisecentra.

Lees meer over zorgkwaliteit

Wetenschappelijk onderzoek

Ondanks dat sarcoïdose al in 1877 werd omschreven is er nog steeds geen oorzaak of genezing gevonden. Wetenschappelijk onderzoek is dus van essentieel belang. De SBN stimuleert onderzoek door haar jaarlijkse SBN-onderzoeksondersteuning waarbij onderzoekers (meestal promovendi) een financiële bijdrage ten behoeven van hun (promotie)onderzoek. Ook kunt u zelf deelnemen aan onderzoek.

Lees meer over wetenschappelijk onderzoek

Sarcoïdose in het nieuws

Een zeldzame en vaak onzichtbare ziekte als saroïdose stuit op onbegrip binnen de omgeving van de patiënt. Naamsbekendheid is erg belangrijk om meer begrip te kweken en kan er ook aan bijdragen dat de diagnose zo vroeg mogelijk gesteld wordt.

Lees meer over sarcoïdose in het nieuws

Algemene publicaties

Een aantal medische publicaties voor zowel behandelaar als patiënt. Deze artikelen bevatten actuele informatie over sarcoïdose, onderzoeken en behandelmethodieken, gepubliceerd door diverse medici en specialisten.

Lees de publicaties hier
Back To Top