Skip to content

Laatst geupdate op 20 januari, 2023

Podcast Van Twee Kanten - De Volkskrant

Lenneke en Maarten-Jan staan op het punt om te gaan trouwen. Tijdens haar vrijgezellenfeest wordt Lenneke met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ze heeft een zeldzame ziekte waar ze nooit meer van af zal komen. Hoe ga je er mee om als je nooit meer dezelfde zal worden als toen je elkaar tegen kwam? Welke keuzes maak je als stel als je niet alles meer kan?

Podcast Uit liefde voor jezelf leven

Lenneke ging van succesvolle zakenvrouw naar chronisch ziek. Zij kreeg sarcoïdose en bleek een zeldzame chronische vorm te hebben. Een lange tijd van revalidatie volgde en werken is er nooit meer van gekomen. Zij schreef het boek : ‘Tien onzichtbare jaren’. Een boek speciaal voor het leven met een chronische ziekte.

Podcast UI

Hoe broos is je gezondheid als mens, en hoe snel kan dat omslaan? Lenneke was een succesvolle carrièrevrouw die als groot zakelijk talent in de Quote werd genoemd. En ineens hield haar lichaam ermee op. Sarcoïdose heeft ze. Wat?! Ze legt het zelf uit in deze aflevering. Ze vertelt hoe ze na meer dan een decennium heeft leren leven met deze chronische ziekte, wijs geworden door schade en schande. En ze vertelt hoe ze het leven op een compleet andere manier is gaan waarderen.

Interview NPO Radio 1 - Omroep Zwart

Stel je voor, je bent een succesvolle zakenvrouw, hebt je zaken op orde, je leidt een leuk leven en dan word je opeens ziek. Na veel onderzoeken en uitzoekwerk blijkt het dat je neurosarcoïdose hebt. Een ziekte die meestal niet dodelijk is, maar waar je ook nooit meer van zult genezen. Het overkwam Lenneke Vente. Zij schreef hier een boek over.

Luister naar deze podcast

Podcasts Niet alleen ziek

Sarcoidose.nl heeft met stichting BMP samengewerkt in het project Niet alleen ziek. Een project dat gaat over je rol als ouder binnen een gezin waarin de ziekte van de ouder een dominante rol speelt. Welke invloed heeft chronisch ziek zijn op het ouderschap en het gezinsleven?
Journalist en podcastmaker Maarten Dallinga onderzocht het in deze podcastserie, waarin ook ouders (vaders én moeders) met sarcoïdose aan het woord komen.

Luister de podcast
Back To Top