skip to Main Content

De eerste traan

De eerste traan is gevallen. Eigenlijk was het meer een heel traag en voorzichtig rollen langs mijn wang. Eén traan uit mijn rechteroog. En dat was duidelijk NIET mijn bedoeling. Niet bij onze eerste kennismaking. Ik dacht dat ik sterker…
Lees Meer

De eerste week

Zo de eerste week is voorbij. Het was pittig en verwarrend. Ook een hele zoektocht – in spanning- naar hoe gaat het nu écht in zijn werking? Niet goed weten van het reilen en zeilen maakt mij onzeker. Geen controle…
Lees Meer

Geachte revalidatiearts

Vannacht droomde ik dat ik onderstaande brief had verstuurd: “Via het UWV ben ik bij u terechtgekomen. Er was daar nl. een keuringsarts die aangegeven heeft dat – en ik citeer- er nog wel enige winst te behalen is voor…
Lees Meer

Het vonnis is geveld

Het vonnis is geveld Het heeft me twee weken gekost om een beetje bij te komen van de drie weken screening. Als ik ergens voor ga, ga ik er de volle 100 % procent voor en geef ik me helemaal.…
Lees Meer

Screening revalidatietraject

12Screening revalidatietraject Daar ga ik dan. De eerste afspraak is met een ergotherapeut. Nog nooit geweest en ik heb ook geen idee wat drie weken “screening” gaan inhouden. Gevolg: slecht geslapen, strak van de stress en een halfuur te vroeg…
Lees Meer

Het revalidatie-traject

Het revalidatie-traject Als ik het revalidatie-traject in moet gaan (op advies van een UWV-keuringsarts), komt de eerste grote confrontatie gelijk al binnen. Ineens ga ik nadenken over het woord zelf: Revalidatie Re – Validatie. Wat betekent revalidatie eigenlijk? Revalidatie is…
Lees Meer

Het Spektakel

Het ‘spektakel’ bij de eerste intakegesprekken! De afgelopen weken ben ik druk bezig met intakegesprekken. Het UWV heeft een advies uitgebracht om een revalidatietraject in te gaan omdat daar, zoals ze dat zo mooi zeiden’, ”nog wel enige winst te…
Lees Meer

Regie of toch nie(t)

Over wat mijn zichtsproblemen veroorzaakte, had ik na een aantal onderzoeken nog geen uitsluitsel van de artsen. Wel een vermoeden: sarcoïdose, een ziekte waarbij verschillende organen ontstoken raken. Deze ziekte manifesteert zich vaak ook in de longen. En daarom toog…
Lees Meer

Teleurgesteld of boos…

Vorige week gebeurde het weer. Op een verjaardag vroeg iemand aan me hoe het met me ging. Ik gaf als antwoord: ‘Laat ik maar zeggen dat het goed gaat want dan zijn we eerder klaar’. O zei ze en lachte…
Lees Meer

De rek is er uit

Sinds ik zo’n vier jaar geleden voor het eerst een fikse oogontsteking kreeg waarmee ik de oogarts – en mijzelf! – voor een groot raadsel zette, heb ik al heel veel artsen gezien en gesproken. De ontsteking in mijn oog…
Lees Meer
Back To Top