Skip to content

Ballonnen en een huilbui in de derde week

Na een hele zware tweede week begon ik zenuwachtig aan de derde week. Nóg zenuwachtiger, met als gevolg, hoofdpijn, zere nekspieren en verkrampte spieren, alles zat “vast”. Erger vond ik dat niet alleen mijn spieren en lijf zeer deden maar dat ook mijn hart en ziel pijn hadden. Het eerste gesprek was bij de fysiotherapeut…
Lees meer

De eerste traan

De eerste traan is gevallen. Eigenlijk was het meer een heel traag en voorzichtig rollen langs mijn wang. Eén traan uit mijn rechteroog. En dat was duidelijk NIET mijn bedoeling. Niet bij onze eerste kennismaking. Ik dacht dat ik sterker was, meer afstand kon houden. Zeker zo’n eerste keer. Kom op zeg! Het begon goed,…
Lees meer

De eerste week

Zo de eerste week is voorbij. Het was pittig en verwarrend. Ook een hele zoektocht – in spanning- naar hoe gaat het nu écht in zijn werking? Niet goed weten van het reilen en zeilen maakt mij onzeker. Geen controle hebben over de gang van zaken is ook niet zo mijn ding. Les 1 die…
Lees meer

Geachte revalidatiearts

Vannacht droomde ik dat ik onderstaande brief had verstuurd: “Via het UWV ben ik bij u terechtgekomen. Er was daar nl. een keuringsarts die aangegeven heeft dat – en ik citeer- er nog wel enige winst te behalen is voor mevrouw de Jong door middel van een revalidatietraject. En dan heb je als werkgever en…
Lees meer

Het vonnis is geveld

Het vonnis is geveld Het heeft me twee weken gekost om een beetje bij te komen van de drie weken screening. Als ik ergens voor ga, ga ik er de volle 100 % procent voor en geef ik me helemaal. Misschien wel teveel. Maar ik heb en had met deze screening zoiets van: ze moeten…
Lees meer

Screening revalidatietraject

12Screening revalidatietraject Daar ga ik dan. De eerste afspraak is met een ergotherapeut. Nog nooit geweest en ik heb ook geen idee wat drie weken “screening” gaan inhouden. Gevolg: slecht geslapen, strak van de stress en een halfuur te vroeg in het ziekenhuis want er stond 0,0 file. Stipt op tijd werd ik uit de…
Lees meer

Het revalidatie-traject

Het revalidatie-traject Als ik het revalidatie-traject in moet gaan (op advies van een UWV-keuringsarts), komt de eerste grote confrontatie gelijk al binnen. Ineens ga ik nadenken over het woord zelf: Revalidatie Re – Validatie. Wat betekent revalidatie eigenlijk? Revalidatie is een medische term die herstel betekent, of letterlijk weer valide worden na een ongeval of…
Lees meer

Het Spektakel

Het ‘spektakel’ bij de eerste intakegesprekken! De afgelopen weken ben ik druk bezig met intakegesprekken. Het UWV heeft een advies uitgebracht om een revalidatietraject in te gaan omdat daar, zoals ze dat zo mooi zeiden’, ”nog wel enige winst te behalen valt met betrekking tot mijn arbeidsproces”. Mijn Arbo-arts en werkgever zijn –net als ik…
Lees meer

Vervolg expeditie Sarcoïdose en keuringsarts

Vervolg Expeditie Sarcoïdose en keuringsarts Daar gaan we dan. Mijn broer is mijn privéchauffeur richting keuringsarts van het UWV. Deze zetelt in en mega luxe en groot gebouw waar ik me officieel moet legitimeren anders kom ik niet binnen. Mijn broer mag zó naar binnen (ziet er betrouwbaarder uit wellicht · ). Koffie en wachten…
Lees meer

Expeditie Sarcoïdose en keuringsarts

PLOF! Daar ligt de enveloppe dan op de mat. De blauwe letters UWV staren me aan. Ik maak de enveloppe open en lees: Hierbij wordt u uitgenodigd …. Gelieve mee te nemen een geldig ID bewijs en als u medicijnen gebruikt: deze meenemen in de originele verpakking met uw naam erop. Ik zucht en denk:…
Lees meer

Regie of toch nie(t)

Over wat mijn zichtsproblemen veroorzaakte, had ik na een aantal onderzoeken nog geen uitsluitsel van de artsen. Wel een vermoeden: sarcoïdose, een ziekte waarbij verschillende organen ontstoken raken. Deze ziekte manifesteert zich vaak ook in de longen. En daarom toog ik naar de longarts, waar een groot beroep op mijn incasseringsvermogen werd gedaan. Háár wensenlijst…
Lees meer

Teleurgesteld of boos…

Vorige week gebeurde het weer. Op een verjaardag vroeg iemand aan me hoe het met me ging. Ik gaf als antwoord: ‘Laat ik maar zeggen dat het goed gaat want dan zijn we eerder klaar’. O zei ze en lachte wat en toen gingen we door met een gesprek over de kinderen die daar wat…
Lees meer

Een goed begin blijkt het halve werk

Zodra ik ’s-morgens wakker word, voel ik direct of het een goede dag of een slechte dag gaat worden. Qua energie dan. Deze dag word ik wakker met een ýes’- gevoel en ik bruis van energie en ik besluit om in de tuin aan de slag te gaan. Het zonnetje schijnt lekker, dat houdt voor…
Lees meer

De rek is er uit

Sinds ik zo’n vier jaar geleden voor het eerst een fikse oogontsteking kreeg waarmee ik de oogarts – en mijzelf! – voor een groot raadsel zette, heb ik al heel veel artsen gezien en gesproken. De ontsteking in mijn oog was zo heftig en “raar”, zelfs voor oogartsenbegrip, dat er alom geredeneerd werd dat er…
Lees meer
Back To Top