Ga naar hoofdinhoud

Laatst geupdate op 15 juni, 2023

Vandaag moest en zou er gelopen worden want wat was ik chagrijnig gisteren. Ik zou eigenlijk gister al lopen maar de weersvoorspelling was niet best en bij het opstaan regende het behoorlijk. Dus de tocht gisteren gecanceld en raad eens wat….de rest van de dag het mooiste wandelweer van de wereld…..nou daar word ik dan chagrijnig van als ik een verkeerd besluit heb genomen.

Vandaag moest het dus echt gebeuren en we schrijven zaterdag 15 mei 2021. Lieve toneel-wandelvriendje Jaap ging weer mee en dit keer ook vergezeld door zijn vrouw Riette. Zij zette ons af in de startplaats Holten en reed door naar de eindbestemming Laren waar zij de auto parkeerde en de meegenomen fiets van de auto haalde en daar lekker op rond ging toeren. We troffen uiteindelijk elkaar weer op het terras bij het eindpunt.

Enfin, iets voor tienen vertrokken Jaap en ik uit Holten waar ook net een aantal andere pieterpatters net uit de trein waren gestapt. Het was natuurlijk zaterdag en in het weekend is het altijd drukker met wandelaars. De natuur was weer prachtig met al het frisse groen…

Na een korte pauze stapten we weer vrolijk verder en kwamen al snel voorbij het punt waarbij ik Overijssel alweer verliet en Gelderland binnen stapte. Ik vroeg Jaap om van dit memorabele moment even een fotootje te schieten. Het water is de grens.

Net voor landgoed ‘Verwolde’ kwamen we voorbij een rustpunt waar behalve koffie en thee ook een bord stond met het aantal kilometers wat ik al gelopen heb en het aantal wat nog gelopen moet worden. Het schiet toch al aardig op. Na deze etappe is boekje 1 al klaar en kan ik met boekje 2 beginnen. Toen ik mij dat realiseerde besloot ik ter plekke dat ik morgen de laatste etappe van boekje 1 ga lopen want dan is dat afgerond omdat ik binnenkort een poosje niet kan lopen vanwege andere werkzaamheden.

Vervolgens liepen we door het landgoed ‘Verwolde’ en namen daar ook nog even plaats op een bankje bij een parkeerplaats wat vol met auto’s stond en veel mensen heen en weer liepen. Jaap vroeg zich af wat mij bezielde om op deze stomme plek te willen pauzeren…nou, ik wilde mijn broekspijpen er even af ritsen want het zonnetje was er inmiddels bij gekomen. Later bleek dat de mensen van een uitvaart kwamen van de 90 jarige jachtopziener van het landgoed. Tja….wisten wij veel………

Weer een poosje verder passeerden we het landhuis wat bij het landgoed hoorde en Jaap heeft mij daar gekiekt omdat hij vond dat het leek alsof ik mijn spaartegoed aan het bekijken was om dit optrekje te kunnen kopen…….ik mis nog een paar stuivers!

Na nog een leuk stuk door een mooi gebiedje gelopen te hebben wandelden we Laren binnen.

Riette zat ons al op te wachten en had een lief cadeautje voor mij gekocht….een mooi gekleurd waxinelichtje. Ik deed mij tegoed aan een lekker glas wijn en bitterballen…..ai ai….echt niet goed voor de lijn maar zo heerlijk na een wandeltocht.

Daarna stapten we in de auto en de lucht werd donker en het begon te regenen. Jaap en Riette brachten mij naar huis waar ik ging douchen en dit blogje schrijven.

Morgen de laatste etappe van boekje 1……ik heb er zin in maar daarover morgen meer!

Scroll naar boven