skip to Main Content

Waar is de lente? Waar is de zon? Ik kijk vol verlangen uit naar “mijn” seizoen. Naar het moment waarop die longen zuivere lucht in zich kunnen opnemen en de geur van bloemen en jong gras je tegemoetkomt. Ik heb zelfs ooit een kleurenanalyse laten uitvoeren en daaruit bleek dat ik een lentetype was.

Maar de winter heeft het ditmaal moeilijk om afscheid te nemen. Na elk voorzichtig straaltje zon volgt een sneeuwbui of een temperatuurdaling onder nul. Een uitdaging voor een sarco-lichaam. En ook voor de ontluikende bloemen en bloesems in de tuin. Ze staan er wat mistroostig bij alsof ze moe gevochten zijn en snakken naar een straaltje zon.

Zo voel ik me ook. Ik heb nood aan licht, aan alles rond me dat begint te bloeien, aan wandelingen in de natuur zonder dat ik voortdurend op mijn adem zit te trappen omdat het te koud voor me is en mijn longen hun ongenoegen laten blijken.

Dit weekend heb ik de natuur dus uitgedaagd. Ondanks de vriestemperaturen ben ik op schoenenjacht gegaan. Niet zomaar een paar schoenen. Eentje met een duidelijke boodschap. Mijn oog viel op comfortabele stappers in vrolijke lentekleuren. Schoenen die aangeven dat het tijd is…. voor de eerste lentezon, voor wat meer licht, voor opmonterende wandelingen in de ontluikende natuur. Ze zitten nog in hun doosje maar ik hoor ze ongeduldig trappelen.

Zij zijn klaar voor de lente… en ik ook.

Back To Top