Ga naar hoofdinhoud

Mijn auto en Ik

Sinds ik sarcoïdose heb, met de daarmee gepaard gaande vermoeidheid, vergelijk ik mijn situatie wel eens met die van een auto. Hierdoor wordt de ziekte voor mij, maar zeker ook voor anderen beter te begrijpen. Een simpel voorbeeld? Vermoeid wordt je als je veel gedaan hebt, maar ik doe niet veel, ik heb last van…
Lees meer

Apotheek

Prijsbeleid rond mijn medicijn. Bij de bakker stond een heerlijke taart in de etalage. Hij koste slechts twee euro, dus ik naar binnen om die taart te kopen. Tot mijn verbazing moest ik acht euro afrekenen! Ik snapte dit niet helemaal en vroeg hoe dit kon. “Nou mijnheer, kijk dat zit zo, het taartje kost…
Lees meer

(H)erkenning

(H)erkenning. Ik ben zo moe. Vaak kom ik adem te kort. Soms heb ik last van mijn spieren, vooral ’s morgens bij het opstaan. Ik krijg last van vlekken op mijn huid. Ooit was mijn sport hardlopen, nu puzzelen! En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zelf weten wij ondertussen dat dit mogelijke kenmerken…
Lees meer

De Grens

Met een sudoko aan de grens. Voordat ik sarcoïdose kreeg ging ik drie keer in de week hardlopen. Deze inspanning was mijn ontspanning. Zeker het koele pilsje na afloop! Zo nu en dan liep ik een halve marathon, gewoon voor de lol. Ongemerkt werd dit steeds minder. Minder kilometers, minder snel, minder vaak. Gelukkig bleef…
Lees meer
Scroll naar boven