Content voor Ingelogde Gebruikers

11 km; Stand donaties: 227,- euro

Ken je de ‘Alle bankjes app’ al? Nee? Zeker installeren! Deze app is vandaag mijn steun en toeverlaat gebleken. Mijn lijf was resoluut in zijn boodschap dat het wandeldag twee was. En hoe fijn is het als je wilt pauzeren, dat je weet dat binnenkort er een bankje op je staat te wachten. Ik raad de makers aan nog wel een reserveringssysteem toe te voegen aan de app. Toch jammer als het zeer gewenste bankje bij aankomst bezet blijkt te zijn :-) .

We hebben een superlekkere nacht gehad. De gastvrijheid van de B&B eigenaren en de sfeervolle kamers met prachtig uitzicht, verrukkelijke en uitgebreide ontbijt en heerlijke bedden voedden onze honger naar rust, na de wandeltocht van gisteren. Een voordeel van kortere afstanden lopen is het rustig opstarten ’s morgens. Dit gaf ons de gelegenheid om lekker te tutten. Iets was we onszelf nooit gunnen, maar wat vandaag ruimte gaf om goed gekapt aan de start te staan.

De yoghurt bij het ontbijt maakte dat we de verleiding van het toetjesbankje vandaag makkelijk konden weerstaan. De roep van het Pieterpad was bovendien vele malen sterker. Jetzt geht los! Al snel worden we tijdens het wandelen ingehaald door zondagse sportievelingen. Ik hoop dat zij net zo van het mooie weer genieten als wij.
Vol frisse moed volgen we de aanwijzingen van de rood-witte markering, de Junne in. De stuw bij Junne en het bijbehorende stukje natuur daar trekt me direct uit de wandelflow. Ik móet foto’s maken, het is hier onbeschrijflijk mooi. Meteen vinden we daar ook onze eerste pauzeplek, bovenop de ‘Piemelberg’. Een heuvel, ontstaan bij het uitgraven van de Overijsselse Vecht, met naar onze mening ‘piemelvormige paddenstoelen’ verspreid over de grond. A dirty mind is a joy forever.

Deze eerste stop komt relatief snel, maar is erg welkom. Daarboven op de heuvel voer ik een diep gesprek met mijn lijf en spreek af dat vandaag in het teken staat van ‘mijn eigen tempo’. Eerder vond ik deze grens aangeven een behoorlijke uitdaging. Maar inmiddels weet ik wat er gebeurt als ik dit niet doe. Een prima afspraak waar ik me ook zeker aan zal houden. Er volgen prachtige stukken door het bos, heerlijke gesprekken en meerdere meters in elk onze eigen bubbel. En voldoende bankjes!

Zowel gister als vandaag zien we op verschillende momenten een Vlaamse Gaai opduiken. Hoewel het een verleidelijke gedachte is, nemen we maar aan dat dit niet steeds dezelfde is. Wel zoeken we op waar de Vlaamse Gaai symbool voor staat: “De Vlaamse Gaai geeft jou de boodschap dat je mag gaan staan voor wie jij diep van binnen bent”. Toeval bestaat niet ;-)

Van de laatste keer Pieterpad moest ik vijf dagen bijkomen. Ik hoop dat dat me bespaard blijft nu we de routes hebben verkort. De plannen voor een volgend weekend zijn al in de maak. Fingers crossed!

Scroll naar boven