Skip to content

Gisteren een heerlijke ochtend gehad met de tante van manlief, samen gefietst, gewinkeld en koffie gedronken met een stukje rijstevlaai erbij. Gezellig en vermoeiend.

Zit ik thuis manlief te vertellen hoe het ging, gaat mijn mobiel. Poli neurologie vraagt of ik inderdaad over 2 weken EMG heb. Dat klopt, is dan in Arnhem. Of het uitkomt dat ik vandaag in Zevenaar kan komen? Dan maken ze eerst mijn voeten en handen warm en dan krijg ik die EMG.

Dat kan wel, maar hoe laat dan, want rond 10.45 heb ik dry needling bij de krullenbol. Geen probleem, moet me om 8.30 melden, warmte pads om de voeten en rechterhand, handdoeken er omheen en bij de voeten nog een deken. Ze zijn nog nooit zo warm geweest als nu.

Dan komt de arts die het onderzoek gaat doen. Ik waarschuw haar van te voren dat mocht ze mijn voetzolen zachtjes aanraken, ik in een reflex kan schoppen en zij niet de eerste zou zijn die geraakt wordt. Ze plaatst de elektroden en merkt dat mijn reflexen goed zijn. Bij de laatste elektrode lette ze niet goed op, sorry dokter.

Vreemd is het om te zien hoe je voeten of tenen ineens schokken. Het gedeelte bij de Achillespees was vervelend, voor de rest was het te doen. Over twee weken de belafspraak met de neuroloog om de uitslag te bespreken.

Ik kon weer naar huis, koffie en wachten tot ik naar krullenbol mag. Ik was wel blij dat ik naar manlief had geluisterd: dinsdag fysio,

woensdag met tante fietsen, donderdag weer fietsen en vrijdag weer fysio?

“Zou je niet een keer een dagje rust kunnen nemen” vraagt hij dan. Het is net of ik mijn longpeut hoor praten: dagje actief, dagje rust. Ik ben blij dat ik toch met de auto ben gegaan,ik voel het aan mijn lijf.

En dat lijf wordt geacht zondag fit te zijn als de kids met partner voor de jaarlijkse Paasbrunch komen. Groentesoep maken, broodjes bakken, van alles en nog wat op tafel zetten.

Volgens mij is deze blog best kort en een beetje chaotisch, maar ik ben op dit moment doodmoe. Straks nadat ik bij krullenbol vandaan kom eerst maar even gaan rusten.

Back To Top