Skip to content

Een heerlijke week vakantie hebben we gehad op het noordelijkste puntje van Texel, De Cocksdorp. De fietsen hebben we slechts 1x kunnen gebruiken. Toch veel met de auto gedaan.

De dagen begonnen met een glas thee en een gekookt eitje. Daarna overleggen wat we die dag zouden gaan doen.

De eerste dag met Jaro, voor het eerst mee als we gaan fietsen, naar de Plus gereden. Daarna uitwaaien op het grote strand van Texel. Erg groot strand als het eb is.

Elke dag hebben we wel een flnke activiteit gehad. Dan komt ook het moment dat je lijf tegen je zegt dat je het nu even rustig aan moet doen. Dus elke middag even dutje doen.

Alles wat we wilden doen, hebben we deze week ook gedaan: juttersmuseum Kaap Skil bekeken, Ecomare, de vuurtoren beklimmen (118 treden) en genoten van het mooie uitzicht.

Het weer was redelijk, koud en flinke wind. Voor mij genieten, voor mijn gezin niet.

Eén avond werd me gevraagd later op de avond mee te gaan Jaro uitlaten. Kan niet, ik ben doodmoe. Toch meegegaan.

Wat is er mooier dan op een heldere avond naar de lucht te kijken die niet vervuild wordt door straatlantaarns en andere verlichting? Duizenden sterren straalden ons toe. Prachtig. Genieten en direct diep inademen. Helaas geen camera bij me voor een foto.

Nu zitten we tegen het eind van onze vakantie aan. Dus vandaag alvast inpakken wat we niet meer nodig hebben.

We hebben genoten van deze vakantie en ik zou graag over een tijdje weer terug willen komen, maar mijn lijf schreeuwt nu om ons eigen bed, onze douche waar ik me aan de beugels aan de muur kan vasthouden zonder uit te glijden en te vallen.

Het kan natuurljk niet anders na zo’n actieve week, dat je de rekening gepresenteerd krijgt van je lijf. Ik had verwacht die morgen bij thuiskomst te ontvangen of desnoods zaterdag. Maar nee, de rekening kwam vandaag in alle heftigheid.

Morgen om 7:30 opstaan, sleutels inleveren en naar huis, naar onze geliefde bank en douche (en afhaal Chinees). Zijn we toch zeker 4 uur weer onderweg. Dan thuis even in het weekend bijkomen.

Back To Top