Skip to content

Laatst geupdate op 29 december, 2019

Iedereen weet dat ik absoluut graag naar fysio ga om te trainen. Regelmatig krijg ik de vraag wat ik dan eigenlijk aan het doen ben bij fysio.

Dinsdag begin ik met 10 minuten lopen op de loopband, snelheid en niveau staan allebei op level 4.

Daarna doe ik de pully. Bij de pully zit ik met mijn rug naar het apparaat en trek ik 17,5 kilo naar beneden, tot borsthoogte. Dus schuin naar voren. Moeten de schouder en nekspieren blij van worden. Deze oefening doe ik 4 keer.

De volgende oefening heet circuit. Daarbij heb ik in beide handen een gewicht van 2kg. De armen hangen naar beneden en dan draai ik de handen en trek het gewicht naar borsthoogte op. 10x. Daarna hetzelfde gewicht vasthouden en de schouders optrekken. Ook 10x. Het laatste circuit onderdeel is ietsje anders. Dan hou ik me vast aan het wand rek met de rechterhand. De linkervoet iets naar voren. Het gewicht van 2kg in de linkerhand. Elleboog krom en dan naar achteren strekken. 10x en daarna hetzelfde met rechts. Het hele circuit gebeuren dus 3x 10.

Daarna ga ik liggen. Halve bal onder de schouders en nek, 5kg op de onderbuik. Dan 3x 10 de heupen optillen en laten zakken tot nét boven de mat. Voel je goed aan je buikspieren.

Dan de hele bal. Op de buik rollen en met de handen lopen tot de knieën op de bal zijn. Dan de knieën optrekken. Buikspieren en bovenbeenspieren merken dat. Ook is dit voor mij een belangrijke oefening, omdat ik geen balans kan houden. Mocht ik me niet goed voelen en de knieën niet kunnen optrekken, strek ik mezelf en blijf met de handen op de grond staan en hou het twee tellen vast. Dan terugrollen, met de knie nét boven de grond komen. Op de foto is dat oefening A. B is ook te doen, dan merk ik direct of de balans goed is. Ik ben er wel eens afgerold, een “zeemeermin in slow motion” werd ik toen door de peut lachend genoemd.


Tenslotte sta ik op de crosstrainer. In principe 5x 2 minuten op level 4. Na elke 2 minuten is er 30 seconde pauze. Is goed voor het uithoudingsvermogen.

Vrijdag begin ik met 20 minuten fietsen. 10 minuten op level 6, dan 2,5 minuut op level 8, dan weer 2,5 op 6 en afwisselen tot er 20 minuten voorbij zijn.

Dan komen de oefeningen die ik dinsdag gehad heb weer terug.

Als afsluiter op de vrijdag weer een cardio oefeningen op de roeimachine. 5x 2 minuten met daartussenin steeds 30 seconde pauze.

De crosstrainer en de roeimachine zijn om mijn uithoudingsvermogen groter te maken. De loopband en de fiets zijn een lekkere warming-up.

Beide dagen ben ik een uur bezig. Mocht het lichamelijk niet goed gaan met me, dan doe ik de oefeningen op halve kracht. Beter halve kracht dan helemaal geen oefeningen.

Eenmaal weer thuis eerst even een cappucino drinken en dan douchen. De rest van de dag ben ik aan het bijkomen van de training. In elk geval is mijn conditie in twee jaar tijd verander van slecht naar redelijk. Ben daar trots op.

Back To Top