Skip to content

Hallo lichaam, hou je niet meer van me? Ik heb ooit als 13 jarige een grote fout gemaakt door te luisteren naar de zwemleraar in Osnabrück die zei dat ik moest leren duiken van de duikplank. Hoe ik het voor elkaar heb gekregen, weet ik nog steeds niet, maar ik ben dusdanig achterover geslagen dat ik met mijn achterhoofd mijn billen kon raken. Gevoelloze benen en pijn in de rug kwam ik weer boven. Na een paar dagen voelde alles weer goed en kon ik weer doen wat ik wilde.Ik groeide op, leerde iemand kennen die aan duiken deed, ik mocht van jou ook duiken en ik mocht ook parasailen en een tamdemsprong uit een vliegtuig maken. Avontuurlijke dingen mocht ik doen.

Maar meer mocht ik niet. Kinderen krijgen mocht ik niet, ik heb er tijdens de zwangerschappen 7 verloren en ben super gelukkig met de twee die ik heb mogen houden. Maar daarna mocht ik niks meer, in no time zat ik in de overgang, Robin was net op tijd geboren. Ik was 45 toen de overgang al achter de rug was. Ik was gestopt met roken en jij dacht dat te kunnen belonen met astma. En het was nog niet genoeg, ik mocht geen potjes meer openmaken, mijn handen en vooral de polsen hebben geen kracht meer. Artrose noemde de reumatoloog het.

Dan wordt ik erg duizelig en misselijk, val in 9 maanden 45 kg af en blijkt na lang onderzoek dat ik sarco heb.

En die duik van de duikplank van vroeger? Je wraak was groot, ik heb nu voor de 4e keer een hernia, maar ik heb een super therapeut die me met dry needling al 5 jaar mobiel houdt. En ik merk dat jij dat ook fijn vindt. Ook vindt je het wel leuk dat ik me elke maandag suf train of een betere conditie te krijgen.

Maar waarom doe je me dit dan weer aan? Als de blaas vol zit, geef je me niet eens de kans om uit bed te komen en naar de wc te gaan. Moet ik nu dus werkelijk Tena Lady gebruiken? Die heb ik normaal alleen nodig als we een hele lange dag onderweg zijn en ik niet direct naar de wc kan. Maar om dit nu te doen binnen bereik van de wc, daarin stel je me teleur.

Maar weet je, morgen is lekker weer mijn trainingsdag, met Tena Lady of niet, ik ga en jij krijgt me er niet onder! Ben ik duidelijk zo?

Back To Top