Skip to content

Je ligt in bed en je wilt slapen. Maar dat lukt niet omdat er iets door maalt in je gedachten.Je hebt sarco en je immuunsysteem is aangetast. Je bent gevoeliger voor infecties door bepaalde medicijnen die je hebt.

Vorig jaar (maart 2016) heb je dat ervaren toen je galblaas verwijderd moest worden. Een paar dagen na de operatie was het wondje in je navel heftig ontstoken. Het vocht liep er uit en het stonk ontzettend. Controle bij internist en antibiotica gekregen.

Na een paar weken werd het minder, maar je kreeg jeuk in je hals. Er kwamen rode vlekken in je hals en gezicht. Vreselijke jeuk. Er ontstonden blaasjes. Huisarts zei dat het gordelroos was. Gekregen omdat de antibiotica en andere medicijnen die ik heb elkaar tegenwerken. Ben je erg blij mee.

Halverwege mei was de gordelroos weg, alleen de littekens zijn gebleven. Je hebt er verder geen last meer van.

Nu weet je, dat je op 10 oktober naar de kaakchirurg gaat in het ziekenhuis. Onder volledige narcose zal je bovengebit worden getrokken en een prothese geplaatst worden. Het gebit moet er eindelijk uit voordat het uit zichzelf eruit valt. (Ooit over onze hond gestruikeld en op mijn tanden gevallen waarna verhemelteplaat gebroken was en er niks aan gedaan kon worden.)

Onder narcose… open wondjes in de mond die gehecht gaan worden en door prothese direct dicht zouden moeten gaan.

Maar wat als je met jouw gevoel voor infecties weer een infectie krijgt en de boel gaat ontsteken? Een klein sneetje in je vinger geneest meestal pas na drie weken en nadat het ontstoken is geweest.

Zou je in je mond dan ook snel een ontsteking kunnen krijgen en hoe moet dat dan behandeld worden? Geen idee, maar het maalt wel door mijn hoofd dat ik super gevoelig ben voor infecties. Zou er iets zijn dat kan voorkomen dat je een infectie oploopt? Ik zou het niet weten, ik moet afwachten.

En intussen blijft het maken in mijn hoofd.

Back To Top