Skip to content

Al een tijdje ben ik weer heel erg misselijk en moet ik overgeven. Eten is dan een probleem. Elke hap die ik neem, kan er spontaan weer uitkomen en de wc is dan mijn beste vriend.

Wij hebben daar in het begin dat ik ziek was en nog niet wisten dat het sarco was, ervaring mee opgedaan. Heel veel overgeven, alle eten komt er weer uit, behalve vloeibaar voedsel.

Als manlief en ik de zware weekend boodschappen samen doen met de auto en ik gooi, ongeacht of ze in de reclame zijn of niet, een hoeveelheid blikken soep in het winkelkarretje, weet hij genoeg.

Het is weer zover. Misselijk!!

Deze week al bij de huisarts geweest en hij niks niks vinden. Had ik hem zelf ook wel kunnen vertellen, dat konden de internist, neuroloog en longarts 5 jaar geleden ook al niet.

Wel heb ik urine afgegeven en bloed laten prikken. Alles was goed, behalve de vitamine D12. Ja, dat wist ik al, had daar met toestemming van de longarts via de internist medicijnen voor gekregen en ik slik ze erg braaf elke dag.

Maar mijn gezin en ik weten dat als die misselijkheid voort blijft duren, dat dat ten koste gaat van mijn gezondheid. Sarco doet dat ook al en dubbel is teveel.

Nu zijn we bij schoonmama geweest om haar te helpen met boodschappen doen. Het ging niet, ik werd zo misselijk dat ik huilde. Ja, de huilbuien zijn mee terug gekomen.

Kan het bloed en urine onderzoek wel zeggen dat er niks aan de hand is behalve de vitamine D12, ik weet wel beter.

Gelukkig krijg ik van de huisarts een verwijskaart voor de internist. Ik ben stabiel geweest en zij had de zorg overgedragen aan de huisarts. Maar nu wil ik weer naar haar toe. We zijn nu 5 jaar verder en ik hoop dat de medische wereld inmiddels wat verder is gegroeid en ik niet meer misselijk hoef te zijn.

Primperan zetpillen heb ik van de huisarts gekregen tegen de misselijkheid en het overgeven, maar daar word je ook niet vrolijker van. Wel erg duf en slaperig. Dat wil ik dus niet, ben vanzelf al moe genoeg.

We gaan zo ons middag eten wegwerken. Dat betekent een kom soep voor mij, kom soep en brood met kruidenboter voor manlief. Soep is het enige wat ik dan verdraag, kant en klare. Zelfgemaakte soep komt er ook direct weer uit, zélfs kippensoep daarvan ren ik nog harder naar de wc.

Ik heb dat “dieet” al eens 9 maanden volgehouden, hoop dat ik er nu eerder van af zal zijn.

Eet smakelijk.

Back To Top