Ga naar hoofdinhoud

Edo van den Nieuwendijk en twee van zijn jeugdvrienden gaan met zijn drieën de marathon van Rotterdam lopen. En dit doen ze niet zo maar. Met het lopen van de marathon willen ze geld op halen voor de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland. De reden? De vader van Edo heeft deze zeldzame ziekte.

“Enkele jaren geleden kon mijn vader nog alles en was hij de sterke man die altijd mijn voorbeeld was, begint Edo te vertellen. “Mijn voorbeeld is hij nog steeds. Helaas heeft hij de pech dat de nare ziekte, neurosarcoïdose hem in z’n greep heeft genomen, waardoor hij niet meer de sterke man is die ik ken.”

Sarcoïdose

Sarcoïdose is een zeldzame ziekte waarbij, door onbekende oorzaak, ontstekingen ontstaan. Bij zo’n ontsteking hopen witte bloedcellen zich op. Deze ophopingen heten granulomen. De ontstekingen kunnen vrijwel overal in het lichaam voorkomen.

“Deze ziekte valt zijn eigen zenuwstelsel aan waardoor hij fysiek niet langer meer kan doen wat hij zou willen en hij niet meer kan lopen, dus elke dag doorbrengt in een rolstoel”, vertelt Edo. “Om iets terug te kunnen doen ga ik samen met twee van mijn beste vrienden de Rotterdamse marathon lopen om geld op te halen voor de Sarcoïdose Belangenvereniging.”

Jeugdvrienden

De twee vrienden met wie Edo de marathon gaat lopen zijn al sinds zijn jeugd zijn vrienden. “Ik ben met deze jongens opgegroeid. Ze woonden bij mij in de straat en mijn eerste herinneringen zijn met hun. Zonder hun was ik niet de persoon die ik nu ben. In goede en slechte zin. Zij zijn mij en mijn vader enorm dierbaar.”

Doneren

Edo en zijn vrienden proberen met het lopen van de marathon op 16 april zoveel mogelijk geld in te zamelen. Al het geld wat de mannen ophalen zal naar de Sarcoïdose Belangenvereniging gaan. Wil je ook jouw steentje bijdragen? Doneren kan de doneerpagina(https://www.doneeractie.nl/mar…). Wil je op de hoogte blijven van de actie volg ze dan op Instagram(https://www.instagram.com/mara…).

 

Back To Top