skip to Main Content

Algemene Ledenvergadering met lezing

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16-05-2020
12:30 - 16:30

Locatie
Vergader- en congrescentrum De Schakel Nijkerk

Categorieën


Op zaterdag 16 mei houdt Sarcoidose.nl haar Algemene Ledenvergadering in Nijkerk. In het officiële deel nemen we afscheid van onze vrijwilligerscoördinator Greet Severs. Na het officiële deel is er een boeiende lezing over vermoeidheid bij sarcoïdose door Dr. Marije van der Lee van het Helen Dowling Instituut.

Dagprogramma

  • 12.30 uur Ontvangst
  • 13.00 uur Aanvang Algemene ledenvergadering (ALV)
  • 14.30 uur Pauze
  • 14.45 uur Lezing over vermoeidheid
  • 16.00 uur Afsluiting met hapje en drankje

 

In de ALV komende de volgende zaken aan de orde:

  1. Welkom
  2. Mededelingen en eventuele ingekomen stukken
  3. Notulen Algemene Ledenvergadering 2019
  4. Jaaroverzicht 2019
  5. Vaststellen jaarrekening 2019 en decharge bestuur voor 2019
  6. Aanpassingen in de bestuurssamenstelling
  7. Vaststelling contributie 2021
  8. Rondvraag
  9. Sluiting

Contributie 2021
De contributie wordt conform een eerder besluit van de Vergadering jaarlijks verhoogd met de consumentenprijsindex (CPI) en daarbij afgerond op hele euro’s. Het uitgangspunt voor de contributie van 2020 bedroeg vorig jaar € 34,34. De minimale contributie voor 2020 is op basis daarvan door de Vergadering vastgesteld op € 34.
Volgens die uitgangspunten zou de contributie voor 2021 dan uitkomen op € 35 per kalenderjaar. Het bestuur stelt daarom de Vergadering voor om de minimale contributie voor 2019 te verhogen naar € 35 per kalenderjaar. Bij betaling via een incassomachtiging wordt een korting van € 2 verleend op het jaarbedrag. De toeslag voor een gezinslidmaatschap bedraagt € 10 per jaar.

Lezing over vermoeidheid
Vermoeidheid als gevolg van sarcoïdose komt vaak voor en patiënten geven zelf aan dat dat de klacht is die hun dagelijks leven het meest beïnvloedt. Vaak gaat het om een extreme en uitputtende vermoeidheid waarbij de herstelperiode langer is dan bij ‘normale’ vermoeidheid. Ook komt deze vermoeidheid in vlagen en meestal niet als gevolg van inspanning.

In het kader van het veertig jarig bestaan van de vereniging heeft de vereniging in 2019 een onderzoeksondersteuning van € 40.000 uitgeschreven. Onze leden hebben ervoor gekozen om de ondersteuning toe te willen kennen aan het zogenaamde Tired-onderzoek. Het Tired-onderzoek is een medisch wetenschappelijk onderzoek naar online therapie voor vermoeidheid bij patiënten met sarcoïdose.

In het Tired-onderzoek werken onderzoekers van het ErasmusMC in Rotterdam en het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein samen met het Helen Dowling Instituut (HDI – https://www.hdi.nl/). Onze spreker over dit onderwerp is Dr. Marije van der Lee, hoofd onderzoek en GZ-psycholoog bij het HDI.

Aanmelden
U kunt zich voor deze dag aanmelden via onderstaand formulier of via kantoor: tel: 072 – 792 0767. Aan het bijwonen van deze dag zijn geen kosten verbonden.
De mensen die zich aanmelden krijgen het jaaroverzicht en de notulen van de vergadering van 2019 digitaal toegestuurd.
We ontvangen u graag vanaf 12.30 uur in Vergader- en congrescentrum De Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk.

 • Velden met een (*) zijn verplichte velden, overige velden zijn optioneel. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in onze websitevoorwaarden
 • Persoonsgegevens

 • Adresgegevens

 • Aanmeldinggegevens

 • Lidnummer vergeten? Vul dan NB in.
 • Overig

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Back To Top