skip to Main Content

Landelijke ledendag

« Terug naar artikel

Landelijke ledendag

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 23-09-2017
10:30 - 16:00

Locatie
Bilderberg Speulderbos, Garderen

Categorieën


Deze dag staat in het teken van informatie-uitwisseling en heeft als thema ‘Sociale omgeving’. De omgeving van de patiënt (gezin, maar ook familie, vrienden en kennissen) staat centraal en in de workshops aandacht voor de problematiek rond ziek zijn en de wereld om je heen. Daarnaast gaan op deze dag ook twee nieuwe voorlichtingsfilmpjes in première!

We ontvangen je graag vanaf 10:00 uur voor een uitgebreid programma van 2 lezingen en 2 workshoprondes. Je kunt kiezen uit vijf verschillende workshops. Bij aanmelding maak je je keuze voor de workshops die je wilt bijwonen zodat we iedereen zoveel mogelijk kunnen indelen bij de workshops van hun keuze. Voorafgaand aan de lezingen en gedurende de rest van de dag kunt u ook diverse stands bezoeken, onder andere over de training ‘Omgaan met sarcoïdose’.

Kosten

Ook niet-leden zijn welkom op deze dag. De kosten voor deelname zijn voor leden wel voordeliger dan voor niet-leden. Ben je lid, dan betaal je voor jezelf en voor de mensen die je meeneemt (maximaal 4 personen) €5,- per persoon. Voor proefleden en de mensen die hen vergezellen zijn de kosten € 7,50 per persoon. Niet-leden met hun gasten betalen per persoon € 10,-. Deze kosten zijn inclusief de lunch en één drankje bij de borrel. De betaling dient bij inschrijving via iDeal te geschieden.

Dagprogramma

10.45 uur: Plenaire lezingen
12.30 uur: Lunch
13.30 – 14.15 uur 1e workshopronde
14.30 – 15.15 uur 2e workshopronde
15.30 – 16.30 uur Borrel

Plenaire lezingen

Het komt regelmatig voor dat patiënten niet tevreden zijn over hun dokter. De dokter daarentegen ziet de patiënt steeds vaker als veeleisend en claimend. In het boek Dansen met de dokter’ beschrijft prof Paul Brand dit onderwerp en hij praat met ons over de oplossing: Gedeelde besluitvorming tussen arts en patiënt.

Neurologen Drs. Daan Fritz, Dr. Matthijs Brouwer en Prof. Dr. Diederik van de Beek informeren u over neurosarcoïdose, de recente ontwikkelingen en over het leven met neurologische (rest)verschijnselen.

Workshoprondes

Sarcoïdose & Werk
Werken met sarcoïdose is voor veel mensen een hele opgave en soms gaat dat zelfs ook ten koste van de privésituatie. Wat zijn voor u de juiste stappen om uw energie zo goed mogelijk in te zetten en daar beter mee om te gaan?

De Power Patiënt – Wil Konings
Patiënten die samenwerken met hun arts krijgen een beter passende behandeling. En zijn sneller beter. Maar hoe doe je dat? Als patiënt heb je meer invloed op je eigen behandeling dan je denkt! Tijdens de workshop is er ruimte voor interactie en krijg je praktische adviezen die je direct kunt toepassen om betere
zorg te krijgen.

Apneu en Sarcoïdose – Rob Steenbergen
Slaapapneu komt bij mensen met sarcoïdose 6 keer vaker voor dan bij gezonde mensen! In deze workshop verteld Rob Steenbergen, regiocoördinator bij de Apneu Vereniging, daar meer over en gaat hij specifiek in op de (bij)verschijnselen en het tegelijkertijd hebben van twee of meer aandoeningen (comorbiditeit).

Mindfulness – Hans Haak
Je hoort steeds meer over mindfulness. Maar wat is het nu eigenlijk? En is het iets voor jou? Tijdens deze praktische workshop zal Hans Haak, gepassioneerd mindfulnesstrainer en coach zijn ervaringen delen, uitleggen wat mindfulness is en het u laten ervaren met een eenvoudige oefening. Verder zal hij vertellen hoe je kan starten met mindfulness om het daarna onderdeel te laten zijn van jouw manier van leven.

Ruimte voor ouders, ruimte voor inspiratie – Margreth Hoek
Waar ben jij als ouder trots op? Het is een mooie vraag, die weinig wordt gesteld. Onze blik en die van de samenleving is vooral gericht op problemen of wat niet goed gaat. Deze focus op problemen zet je vast terwijl je met een chronisch ziekte juist ruimte en inspiratie zoekt. Je wilt als ouder trouw zijn aan wat jij belangrijk vindt. Tijdens deze workshop word je je bewust van wat je belangrijk vindt, voel je je verbonden met andere ouders en vind je inspiratie in de verhalen die je hoort. Zo scheppen we ruimte voor ouders en ruimte voor inspiratie.

Meer over de lezingen en de workshops lees je hier (pdf)

[ultimate_modal btn_size="md" btn_bg_color="#dc2071" btn_txt_color="#ffffff" modal_on_align="left" btn_text="Ga naar het inschrijfformulier" modal_size="block" modal_style="overlay-slidedown" overlay_bg_color="#ffffff" header_text_color="" modal_border_style="solid" modal_border_width="1" modal_border_color="#4cadc9" modal_border_radius="0"]

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

[/ultimate_modal]
Back To Top