Ga naar hoofdinhoud

Lezing van gastspreker Lenneke Vente te Assen

Datum/Tijd
29-10-2022
14:00

Locatie
Wilhelmina ziekenhuis
Europaweg-Zuid 1
9401 RK, Assen

Categorieën


Dit keer organiseren we een lezing met als gastspreker Lenneke Vente

Lenneke Vente (1973) staat midden in het leven als er bij haar neurosarcoïdose geconstateerd wordt. De weg van succesvolle zakenvrouw naar chronisch patiënt gaat niet zonder slag of stoot en blijkt een continue proces. Ze bemerkt al snel dat ze in een compleet nieuwe wereld is belandt. Waarin patiënten genezen, of niet. Maar wat doe je als je ziekte niet geneest en je er ook niet dood aan gaat? Wat als blijkt dat tijdelijk blijvend is? Tijdens haar revalidatie komt de sterke wens naar boven om haar beste leven te leven in plaats van dagelijks te overleven.

In haar boek ‘Tien onzichtbare jaren’ neemt ze de lezer mee in deze zoektocht. Het boek gaat over alledaagse emoties en overpeinzingen. Haar ziekte sarcoïdose komt voor maar is niet specifiek het onderwerp van het boek. Lenneke deelt enkele waardevolle lessen. Altijd denkend vanuit mogelijkheden, met humor en wars van medelijden. Je bent je chronische ziekte niet, je hebt hem. Je bent zoveel meer.

Klaagverhalen vind je dan ook niet in dit boek. Daar is het leven te kort voor, aldus Lenneke. Wel inspireert zij met haar verhaal om je leven te leven in plaats van te overleven. Ook of zelfs juist met een chronische ziekte als sarcoïdose.

Haar adagium ‘Als nieuw word je misschien nooit meer. Maar beter dan ooit behoort wel degelijk tot de mogelijkheden’ speelt een grote rol in haar leven en in dit boek. Een inspirerende lezing voor zowel mensen die net een diagnose hebben gekregen als mensen die al jaren sarcoïdose hebben.

Na de lezing gaat Lenneke graag in gesprek met jullie.

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Willemien Hoving, per mail noordnederland@sarcoidose.nl of per telefoon 072 – 792 07 67.

Onze bijeenkomsten zijn gratis te bezoeken maar een vrijwillige bijdrage voor de vereniging wordt zeer gewaardeerd. Graag tot ziens op 29-10-2022- 14.00 uur in Assen.

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.

Back To Top