Ga naar hoofdinhoud

Rondom Sarcoïdose

Datum/Tijd
03-04-2023
13:30 - 16:15

Locatie
Hoofdgebouw LUMC
Albinusdreef 2
2333 ZA, Leiden

Categorieën


Hierbij nodigt het contactpersonenteam van de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland ─ regio Zuid-Holland ─ en het LUMC u van harte uit voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst, welke in samenwerking wordt georganiseerd met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Deze middag wordt het ziekteproces bij sarcoïdose en de betrokkenheid van verschillende organen, waaronder het hart, onder de loep genomen. De sprekers van het LUMC zullen inzoomen op het symptoom “vermoeidheid” en de gevolgen hiervan voor dagelijkse activiteiten zoals werk. Daarnaast geven zij een update over de Sarcoïdose-zorg en wetenschappelijk onderzoek in Nederland, waarbij de rol van het LUMC verder wordt uitgelicht.

Het Programma LUMC Sarcoïdose Patiëntendag ziet er als volgt uit:

13.30 – 14.00 Ontvangst met koffie en thee

14.00 – 14.10 Opening  ─ Kelly van Doorn (Physician Assistant Longziekten)

14.10 – 14.30 Sarcoïdose “basics” ─ Marlies Heuvers (Longarts)

14.30 – 14.50 Vermoeidheid en werk ─  Jasper Slooten (Ergotherapeut Basalt)

14.50 – 15.00 Vragen/discussie

15.00 – 15.20 Orgaanbetrokkenheid algemeen ─ Maarten Ninaber (Longarts)

15.20 – 15.40 Cardiale sarcoïdose ─ Hans-Marc Siebelink (Cardioloog)

15.40 – 15.50 Vragen/discussie

15.50 – 16.10 Overzicht wetenschappelijk onderzoek ─  Miranda Geelhoed (Longarts)

16.15 Afsluiting en borrel

Gedurende deze bijeenkomst zal er ook voldoende tijd zijn om uw vragen te beantwoorden. Heeft u op voorhand al vragen, vermeld deze dan op het aanmeldformulier. De sprekers kunnen zich dan beter op uw vragen voorbereiden en er mogelijk uitgebreider op in gaan.

Bereikbaarheid:

Openbaar vervoer:  Het LUMC ligt op loopafstand van station Leiden Centraal. Een aantal bussen stopt naast het LUMC, halte Centraal Station Westzijde.

Auto: Het LUMC is goed te bereiken per auto. Voor een routebeschrijving kunt u kijken op de website van het LUMC: https://www.lumc.nl/over-het-lumc/contact-algemeen/

Het LUMC beschikt over een parkeergarage en diverse parkeerterreinen waar u betaald kunt parkeren. De betaalautomaten zijn op de begane grond van de parkeergarage en op de begane grond van het hoofdgebouw. Houdt u er rekening mee dat u ten minste 15 minuten nodig heeft vanaf het moment dat u het ziekenhuisterrein oprijdt tot aan de juiste locatie in het LUMC.

Bent u mindervalide, dan kunt u gebruik maken van de parkeermogelijkheden op de begane grond van de parkeergarage. Als u beschikt over een invalidenparkeerkaart kunt u gebruik maken van het parkeerterrein rechts naast de ingang van het hoofdgebouw op vertoon van uw invalidenkaart. Om toegang te krijgen tot deze locatie kunt u zich melden via de intercom bij de slagbomen.

Bij de parkeergarage kunt u betalen met een pinpas. In de LUMC parkeerfaciliteiten kan niet contant worden betaald.

Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van deze middag, met uitzondering van reis- en parkeerkosten.

Back To Top