Ga naar hoofdinhoud

Sarcoïdose en Covid-19; Infectie, vaccinatie en nieuwe behandelingen

Datum/Tijd
24-11-2021
16:00 - 17:00

Categorieën


Op 24 november organiseert het ErasmusMC een digitale bijeenkomst. Deze bijeenkomst is georganiseerd door de afdeling longgeneeskunde van het ErasmusMC en wordt uitgezonden door het ErasmusMC thoraxcentrum.

Tijdens dit webinar zullen drie specialisten met als aandachtsgebied infectieziekten en longfibrose/sarcoïdose u bijpraten over COVID-19 infecties bij patiënten met longfibrose of sarcoïdose. Daarnaast wordt een update gegeven over vaccinatie bij patiënten met longziekten en komen de laatste ontwikkelingen aan bod met betrekking tot de behandeling van een COVID-19 infectie.

Hosts:

  • M.S. (Marlies) Wijsenbeek -longarts met aandachtsgebied longfibrose en sarcoïdose,
  • J.R. (Jelle) Miedema – longarts met aandachtsgebied longfibrose en sarcoïdose.

 

Presentaties:

  • J.R. (Jelle) Miedema – longarts met aandachtsgebied longfibrose en sarcoïdose: COVID infectie bij longfibrose en sarcoïdose: een update.
  • L.M. (Leon) van den Toorn – longarts met aandachtsgebied longfibrose en sarcoïdose: Vaccinatie voor risicogroepen, maar wie behoort tot een risicogroep?
  • H.I. (Hannelore) Bax – internist-infectioloog en voorzitter behandelteam COVID Erasmus MC: COVID behandeling, de nieuwste inzichten.

Wil je vooraf een vraag stellen aan een van de sprekers? Mail je vraag naar: openbarelessenthorax@erasmusmc.nl. Vermeld in de onderwerpregel van de mail ‘24 november’ én het specialisme (bijvoorbeeld longziekten) waar je een vraag voor hebt.

Ben jij erbij?

Graag nodigen we je uit om deze openbare les live te volgen via het YouTube kanaal van het Erasmus MC:  https://www.youtube.com/watch?v=qPcA_AAhO6g

Aanmelding is niet nodig.

Ook achteraf is de bijeenkomst terug te kijken.

 

Back To Top