Ga naar hoofdinhoud

“Sarcoïdose, en hoe nu verder?” Training 1, dag 1

Datum/Tijd
11-03-2022
09:45 - 17:00

Locatie
Berghotel Amersfoort
Utrechtseweg 225
3818 EG, Amersfoort

Categorieën


In beweging komen en blijven

Deze training is toegankelijk voor mensen met sarcoïdose, hun partners en anderen binnen hun sociale netwerk, die meer inzicht willen krijgen in hun proces , plus een eerste of volgende stap willen zetten in dat proces.

De voornaamste doelen van de training zijn:

  • In beweging komen en blijven. Voor de één zal dit gedragsverandering (beweging) zijn. Voor de ander fysieke verandering (beweging). Het kan ook beiden;
  • De regie over jouw eigen leven (her)pakken. Jij bepaalt en niet de Sarcoïdose.

Om dit te bereiken kan je het volgende tijdens de training verwachten:

  • Aan de hand van theorieën en opdrachten geven wij je handvatten om in beweging te komen en te blijven, je bewustwording te vergroten en mentaal weerbaarder te worden;
  • Het met elkaar delen van ervaringen en tips. Jouw levens- en/of professionele ervaringen kunnen voor anderen van groot belang zijn. Wij vragen jou dan ook om die te delen.

De training bestaat steeds uit drie dagen waarvan de eerste twee dagen aaneengesloten zijn (vrijdag en zaterdag). De derde dag (zaterdag) is zes á zeven weken later. De training wordt ondersteund door vrijwilligers die zelf ook sarcoïdose hebben. De rol van de trainers is met name om het groepsproces te begeleiden en veilige voorwaarden te scheppen. Elk jaar vinden de trainingen plaats in het voorjaar en in het najaar. De locaties zijn verspreid over het land (noorden, midden of zuiden).

Voor 2022 zijn de volgende data voor trainingen vastgesteld:

  • 11 en 12 maart, derde dag 30 april – Soesterberg, Provincie Utrecht
  • 7 en 8 oktober, derde dag 19 november – Provincie Brabant (precieze locatie volgt)

Aanmelden? Mail naar hoenuverder@sarcoidose.nl of bel 072-792 07 67.

Back To Top