Ga naar hoofdinhoud

Sarcoïdosedag

Datum/Tijd
01-10-2022
10:00 - 15:00

Locatie
NDC Den Hommel
Kennedylaan 9
3533 KH , Utrecht

Categorieën


Vanwege enorme deelname kunt u zich alleen nog digitaal aanmelden voor de Sarcoïdosedag

Op deze dag hebben we een interessant programma samengesteld. De dag is zowel fysiek als digitaal bij te wonen.

We ontvangen je graag vanaf 10.00 uur en we starten om 10.30 uur met het programma.

 • Huidige en toekomstige sarcoïdosezorg en onderzoek in Nederland. Prof.dr. Jan C. Grutters (Longarts ild expertisecentrum – St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein) en dr. Marlies Wijsenbeek (Longarts en hoofd van het Sarcoïdose expertisecentrum – ErasmusMC Rotterdam).
 • Jaarlijks rijkt Sarcoidose.nl de Bouwhuisprijs uit. Dat is een prijs voor sarcoïdose onderzoekers die genoemd is naar mevrouw Bouwhuis, de dame die aan de basis heeft gestaan van onze vereniging. In 2022 is de prijs toegekend aan drs. Jelle Miedema (longarts – ErasmusMC) voor zijn onderzoek naar de rol van T-cellen bij chronische sarcoïdose. Met dit onderzoek hoopt het ErasmusMC bij te dragen aan de vraag hoe sarcoïdose ontstaat en vooral hoe het zo goed mogelijk te behandelen is, met zo min mogelijk bijwerkingen.
 • Neurosarcoïdose treft ongeveer 5% van de sarcoïdosepatiënten. Dr. Daan Fritz is neuroloog in het AUMC (locatie AMC) in Amsterdam. Hij is recent gepromoveerd op neurosarcoïdose en neemt ons mee in deze zeldzame maar heftige sarcoïdosevariant.
 • Ook betrokkenheid van het hart (cardiale sarcoïdose) is gelukkig relatief zeldzaam. Slechts 5-10% van alle patiënten met sarcoïdose heeft cardiale symptomen zoals hartkloppingen, maar meerdere studies tonen dat cardiale betrokkenheid wel in 20-30% van alle sarcoïdosepatiënten voorkomt. Cardioloog drs. Fatima Akdim (St. Antoniusziekenhuis -Nieuwegein) vertelt er meer over.
 • Als je contact opneemt met onze vereniging krijg je te maken met de medewerkers van MEO (https://wijzijnmeo.nl/). Maar wie of wat is MEO eigenlijk? MEO is een sociale onderneming die streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt, een arbeidsmarkt waarin ook ruimte is voor mensen met een arbeidshandicap. Joost van der Burght, directeur van MEO, vertelt over zijn passie; het bieden van kansen aan (jonge) mensen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is.
 • In 2023 bestaat de vereniging 45 jaar. Chris Knoet neemt ons mee in het routeboek.

Om 14.30 uur sluiten we de dag af met een hapje en een drankje. Deelname is kosteloos.

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor deze dag.

Graag tot ziens op onze Sarcoïdosedag

Sarcoïdosedag 2022

Met dit formulier kunt u zich aanmelden voor de Sarcoïdosedag
 • Velden met een (*) zijn verplichte velden, overige velden zijn optioneel. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in onze websitevoorwaarden

 • Als u uw lidnumer niet weet vullen wij dat voor u in.
 • Datum van de bijeenkomst
 • Vanwege enorme deelname kunt u zich alleen nog digitaal aanmelden voor de Sarcoïdosedag
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top