Skip to content

Sarcoïdosetrein Dedemsvaart

Datum/Tijd
18-11-2023
Hele dag

Locatie
de Baron
Julianastraat 54
7701 GM, Dedemsvaart

Categorieën


Gedurende geheel 2023 reizen wij door het hele land om het 45-jarige bestaan van Sarcoïdose.nl te vieren. Op Zaterdag 18 November a.s. is het zover dan vieren wij onze echte verjaardag.  Wij willen u bij deze van harte uitnodigen om daarbij aanwezig te zijn. 

Programma

 • 9.30-10.00 Inloop met koffie en een gebakje.
 • 10.00-10.20 Opening en wie zijn wij eigenlijk (film)
 • 10.20-10.45 Prof. Marjolein Drent 45 jaar sarcoidose.nl samen sterk!
 • 10.45-10.55 Ange van Ommen overhandigt een cheque van haar pelgrimstocht.
 • 10.55-11.20 Drs. Jelle Miedema
 • 11.25-12.00 Boekpresentatie
 • 12.00-13.00 Lunch
 • 13.00-13.15 De toekomst van de vereniging
 • 13.15-14.15 Rebel voor het leven.
 • 14.15-14.45 Quizmaster Anton Berendse test uw kennis over Sarcoïdose.nl
 • 14.45-15.30 “Lichter leven met een chronische ziekte” door Lenneke Vente.

45 jaar Sarcoïdose.nl (film)

Een deel van onze vrijwilligers laat zien wat zij doen binnen onze vereniging.

Prof. Marjolein Drent.

Prof. Marjolein Drent komt al jaren op voor de belangen van Sarcoïdose patiënten, en neemt ons mee in de afgelopen jaren.

Ange van Ommen

Tijdens onze verjaardag overhandigd Ange een cheque met ongetwijfeld een mooi bedrag voor de vereniging. Ange liep dit jaar van Santiago de Compostella naar haar thuis in Harderwijk. Ook deze keer zal zij een boek schrijven over haar pelgrimstocht.

Drs. Jelle Miedema

Jelle leidt het onderzoek naar de invloed van microplastics het ontstaan van sarcoïdose. In het kader van ons jubileum heeft Sarcoidose.nl dit onderzoek €45.000 toegekend. Het onderzoek wordt gedragen door het expertisecentrum Erasmus MC, TNO, het UMC Groningen en de universiteit van Maastricht.

Jubileumboek

Presentatie van het eerste boek met de titel ‘Samen Sterk door Romain van Damme, Lenneke Vente en Prof. Marjolein Drent.

De toekomst van de vereniging

Len den Boer geeft ons uitleg over de “nieuwe” Vereniging.

Rebel voor het leven

Chermaine Kwant, zij heeft door haar ervaring als patiënt, ondernemer, behandelaar en onderzoeker een unieke kijk op het werkleven.

Lenneke Vente

Ben jij elke dag aan het overleven? Of heb je zelf de regie in handen? Leid je een leven waarin je doet wat je wilt? Waar je hart sneller van gaat kloppen? Of ben je wanhopig alle ballen in de lucht aan het houden. Je steeds aan het aanpassen. Aan het vechten en steeds weer over je grens aan het gaan. Niet zo gek als je geconfronteerd wordt met een chronische ziekte. Het kan echter ook anders. Als ervaringsdeskundige vertelt Lenneke Vente over je leven opnieuw moeten inrichten door een chronische ziekte. Een verhaal dat je achterlaat met handige tools voor een leven vanuit rust, kracht en energie. Een nieuw leven met waarde, met inhoud en met levensenergie omdat je nog zoveel meer bent dan je sarcoïdose.

Aanmeldformulier

Back To Top