Ga naar hoofdinhoud

Sarcoïdosetrein Friesland

Datum/Tijd
28-01-2023
09:30 - 15:00

Locatie
Wijkcentrum Eeltsje’s Hiem
Pieter Sipmawei 11
8915 DZ, Leeuwarden

Categorieën


De sarcoïdosetrein staat te popelen om te gaan rijden……. ‘Kedeng kedeng….. toet toet!’

Nog even wachten en dan is het zover!

Zaterdag 28 januari is de aftrap.

Friesland is de eerste provincie die mag gaan genieten van een feestelijke dag!

U bent deze dag van harte welkom in:

Wijkcentrum Eeltsje’s Hiem
Pieter Sipmawei 11
8915 DZ Leeuwarden

Wat is de bedoeling van deze feestelijke dag?

Allereerst willen we natuurlijk vieren dat de vereniging Sarcoidose.nl 45 jaar bestaat! Daarnaast willen we elkaar graag ontmoeten. Dat is er de laatste jaren behoorlijk bij ingeschoten. Het lezen van ons prachtige blad Sarcoscoop of het surfen op de website van www.sarcoidose.nl is natuurlijk heel informatief en handig. Net als het lezen en plaatsen van berichtjes op Facebook. Maar het is toch niet hetzelfde als een echte ontmoeting. Hoe vaak komt u nu iemand tegen die net als u óók Sarcoidose heeft? We hopen dat we u na vandaag vaker zullen zien. Wie weet wordt u zo enthousiast dat u overweegt om óók iets te willen betekenen voor de vereniging. Hoe klein of hoe weinig het ook is. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!

Hoe ziet de dag eruit?

09.30 – 10.00 uur : Inloop met koffie/thee en gebak
10.00 – 10.15 uur : Opening van de dag en kennismaking met de vereniging Sarcoidose.nl
10.15 – 11.15 uur: Dr. Jan van der Maten zal vertellen over zijn ervaringen met sarcoïdose en over hoe hij samenwerkt met de expertisecentra. Hij is longarts van het Medisch Centrum in Leeuwarden. Hij houdt zich onder andere bezig met apneu en interstitiële longziekten (ILD).

11.15 – 12.15 uur: Petra Vlekke werkt voor Beyuna. Beyuna is een Japanse meisjesnaam en betekent “Wees Krachtig”. Petra vertelt en laat ons zien hoe belangrijk het is om te weten wat we eten. U hoort wellicht dingen waar u nog nooit eerder over had gehoord!
12.15 – 13.15 uur: Tijd om te lunchen en om met elkaar in gesprek te gaan.
13.15 – 14.30 uur: Tijd voor een leuke workshop! Onder leiding van Sylvia gaan we schilderen! Maakt u zich geen zorgen. U hoeft geen Vincent van Gogh te zijn om dit te kunnen 😊
14.30 – 15.00 uur: We drinken nog een drankje en gaan dan naar huis!

Wij wensen u een hele fijn dag toe!

Back To Top