skip to Main Content

alternatieve geneeswijze

« Terug naar artikel

Home Forums Alternatief alternatieve geneeswijze

Dit onderwerp bevat 13 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Rob van Jaarsveld (Webmaster) 7 maanden, 1 week geleden.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #11025

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo allemaal,

  Onze vraag is, of er ook mensen zijn met Sarcoïdose en gebruik maken (al dan niet met reguliere geneeskunde) van alternatieve geneeswijze.
  Zo ja, welke? En wat zijn de ervaringen?

  We hopen op een reactie

  Met vriendelijke groet,

  Peter en Nienke Wassen

  #11026

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo Johan,

  Bedankt voor de reactie. We staan onder behandeling in zkh groningen. Heel goed hoor! Maar gisteren kreeg ik te horen dat de Sarcoïdose weer in alle hevigheid terug was. Dit klopt ook wel met hoe ik me voel, maar wel frustrerend.
  De arts had als optie om nog eens een ander medicijn uit te proberen, maar toch wel veel bijwerkingen.
  Lastige keuzes…

  We zullen zeker aan uw reactie denken als we evt het alternatieve circuit in willen gaan. Bedankt!

  Hartelijke groet,
  Peter en Nienke

  #11027

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hi Peter en Nienke,
  Mooi dat het jullie goed bevalt in het ziekenhuis in Groningen. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt over de artsen waarmee je samenwerkt.
  Dat je sarcoïdose momenteel weer erger is geworden is natuurlijk een tegenvaller, uit eigen ervaring weet ik dat zoiets kan gebeuren, maar dat neemt niet weg dat het toch tegenvalt.
  Welke medicijnen hebben ze je voorgesteld?
  Zelf gebruik ik al enkele jaren methotrexaat en Humira, gelukkig zonder bijwerkingen. (Tenminste, dat denk ik!). Soms weet je niet meer of datgene waar je last van hebt door de sarcoïdose komt, of door de medicijnen die je gebruikt, of dat het gewoon iets anders is.
  Veel succes ermee en een fijn weekend. Johan.

  #11028

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Ik ben al 1,5 jaar onder behandeling van een homeopaat en laat voetreflex doen. Ik heb daar veel baat bij maar dit is wel een traject voor geduldige mensen omdat homeopathie niet zo snel werk als de reguliere geneesmiddelen.

  Wanneer je sterke geneesmiddelen gebruikt zoals prednison kun je niet verwachten dat de homeopathische middelen heel veel effect zullen hebben.

  Bij mij was mijn ACE waarde heel hoog en is uiteindelijk op eigen kracht naar beneden gegaan. Ik heb ook een half jaar prednison gebruikt i.v.m. calciumgehalte toen vloog mijn ACE waarde naar beneden maar toen ik met de prednison gestopt was ging hij net zo hard weer omhoog.

  Mijn ACE waarde was op het hoogtepunt bijna 300 en de laatste keer rond de 100 dat is nog niet goed maar een hele verbetering.

  #11029

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Sinds een jaar heb ik acute sarcoidose. Vanaf het eerste ogenblik heb ik geweigerd om mij gangbaar te laten behandelen. Mijn therapeut werkt met wala medicijnen, gebaseerd op de anthroposofische geneeskunde. Ben dus ook direkt begonnen met deze medicijnen. Het is een weg van de lange adem, daar ben ik me heel goed van bewust. De ziekte is begonnen met heel veel ontstekingen, vooral rond de knieen. De longen en nieren waren aangetast. Ben direkt 2 liter brandnetelthee gaan drinken en na een week waren alle ontstekingen verdwenen! Guldenroede voor de nieren heeft ook erg geholpen. De hele zomer zolang er brandnetels waren heb ik de aangetaste plekken hiermee ingewreven en na een uur voelde ik al dat het beter ging. het mierenzuur is een geweldig middel tegen rheuma. en zo eenvoudig en gratis. Maar.. soms duurt het heel lang voor de klachten zijn verholpen. Een jaar lang heeft er bloed in de urine gezeten. Met reguliere medicijnen zou dit misschien eerder verholpen zijn geweest. Ik wijs de reguliere geneeskunde niet af, maar zal er alleen gebruik van willen maken als het niet anders meer kan. Nu er uveitis is geconstateerd aan de ogen gebruik ik wel prednisolon druppels, dit ook op aanraden van de therapeut. Wat ik nog wil zeggen over alternatieve methoden is dit: mijn therapeut heeft een 7 jarige universitaire opleiding achter de rug, en mijn ervaring is dat hij meer weet dan mijn huisarts. Er zit veel kaf tussen het koren, maar als verpleegkundige heb ik inmiddels zoveel gezien en meegemaakt dat ik zeker weet dat de gangbare geneeskunde op een dood spoor zit.
  Ina Gerritsen.

  #11030

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Heeft er iemand ervaring met Reiki?

  Ik ben wel onder behandeling van een longarts voor de sarcoïdose (heb meestal iedere 3 mnd contact)maar zolang als er geen organen aangetast raken probeer ik homeopathie omdat ik denk dat een auto-immuunziekte te behandelen moet zijn met alternatieve middelen.

  #11031

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo Ella,
  Zelf heb ik geen ervaring met reiki, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen. Baat het niet, het schaadt waarschijnlijk ook niet!
  Maar wees voorzichtig met de uitdrukking auto immuun ziekte. Vroeger werd dat wel gezegd betreffende sarcoïdose. Maar omdat onze ziekte niet helemaal met een auto immuun ziekte te vergelijken is, wordt het tegenwoordig eerder een multi systeem ziekte met als mogelijke oorzaak een storing in het immuun systeem genoemd.
  Ik ben wel benieuwd hoe jou ervaringen zullen zijn en of er nog meer reacties binnenkomen.
  H.gr. Johan

  #11032

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Op die mogelijke oorzaak in het immuunsysteem,als dat zo is, zouden allerlei alternatieve geneeswijze wel kunnen werken om je lichaam weer in balans te brengen.

  Het is wel zo denk ik dat wanneer je hele zware medicijnen gebruikt het resultaat minder zou kunnen zijn of veel langer duurt. Ik heb prednison gebruikt en met de voetreflex was dit na het stoppen hiermee nog ruim driekwart jaar te merken aan nieren en bijnieren.

  Ik neem op het moment geen medicijnen behalve af en toe pred forte voor mijn ogen(uveitus). Mijn ACE is erg hoog geweest en nog hoog dus zolang ik geen prednison moet of andere medicijnen omdat mijn organen aangetast raken probeer ik allerlei alternatieve om te proberen mijn lichaam weer in balans te krijgen.

  Ik heb ook al een paar keer reiki gedaan. Je moet er geen wonderen van verwachten maar het voelt wel beter. Daarom was ik benieuwd of meer mensen dit geprobeerd hebben.

  groet Ella

  #11033

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo Ella,
  Ook ik heb ondervonden dat alternatieve geneeswijzen je balans weer kunnen herstellen, maar bij mij was het nooit van blijvende aard. En dat laatste hoeft ook niet. Ook al voel je je maar een paar weken beter, dan nog is het de moeite waard. Ik ben echter teveel artsen tegengekomen die meteen beweerden dat ze me wel van mijn ziekte af kunnen helpen en dat is dus niet zo. Als iemand dat kan, wordt hij of zij steenrijk!
  Momenteel spelen bij mij ook de spieren weer op. Daar kun je dan weer medicijnen tegen slikken waar je vervolgens duf van wordt, maar dat is beter dan spierpijn.
  En op deze manier gaan we allemaal maar door. De grootste kunst is en blijft, leer er mee leven. Voor jezelf en je omgeving.
  Veel sterkte ermee, Johan

  #11034

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Ook ik wil graag de complementaire geneeskunde gaan proberen (naast de reguliere weg). Ik heb een -als zeer goed bekend staande- therapeut gevonden die gespecialiseerd is in homeopathie en accupunctuur. Hij is eerst jarenlang huisarts geweest, voordat hij zich hier naartoe liet om/bijscholen. Hij was ook direct eerlijk aan de telefoon: “ik kan je niet genezen, ik kan je wel helpen om de klachten te verlichten”. Ben erg benieuwd, ik kan half april terecht.

  Voor pijnlijke spieren heb ik erg veel baat bij hot-stone massages; die warmte werkt diep door en is erg helend. Zeker 2-3 dagen heb ik daar verlichting van de spierpijn van. Ik heb weleens nagevraagd of die warmte geen kwaad kan bij ontstekingsreacties, maar volgens de reumatoloog is dit idee achterhaald; kan dus zonder problemen worden ondergaan. Voetreflex (toen ik nog niet wist wat ik had, maar wel verlichting voor mn klachten zocht), was ook heilzaam. Ontspannend maar ook echt nog met na-affect dat je je even wat meer in balans en rustiger voelt; geestelijk en lichamelijk.

  Reiki; prettig om te ondergaan en daarnaast ook erg ontspannend. Ik heb zelf Reiki 2 en behandel mijzelf (en anderen) ook weleens, maar vind dat bij mezelf toch ook weleens moeilijk, omdat ik heel veel wervelingen voel op bepaalde plekken, waardoor ik dan afgeleid raak. Ik heb wel altijd geleerd, dat Reiki nooit direct op een ontsteking(sreactie) zelf toegepast mag worden, dus liever er omheen, of vanaf wat afstand (in hoogte) vanaf die plek.

  Dus wonderen of genezing mag niet van complementaire geneeswijzen worden verwacht, maar een (tijdelijke) verlichting kan het zeker brengen. En dat is soms al heel wat!!

  #11035

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Ik ben het helemaal met je eens!
  Ik ben benieuwd hoe het verder gaat of je er baat bij hebt.

  #17669

  Henk van Limburg
  Bijdrager

  Beste mensen,

  Weet iemand een alternatief voor prednison of metrotrecsaat ? Ik hen vijf jaar geleden 60 Mg prednison per dag moeten innemen en dat ga ik nooit meer doen !! Ik kreeg zelfs zelfdodingsgedachte ervan !! Maar de sarcoidose is bij mij nu weer teruggekomen en ik hoop dat er iets is wat helpt in het alternatieve circuit. Hopende iets van iemand te horen,

  Hartelijke groeten van Henk.

  #41840

  Yves
  Bijdrager

  Bezte Henk
  Bij mij is in 2011 sarcoidose vastgesteld. Ik moest veel hoesten, was vermoeid en zweette veel ‘s nachts. Op de longfoto was een witte waas, een soort spinrag te zien. Gelukkig had ik een milde vorm, longarts ging niet behandelen met medicatie maar kon verder ook niks voor me betekenen. “Succes, leer er maar mee leven”. Ik ben toen, op zoeknaar iets dat mij kon ondersteunen, naar alternatieve geneeswijzen gaan kijken. Osteopatie geprobeerd en en ook enkele prettige reiki behandelingen. Wat mij uiteindelijk goed heeft geholpen was acupunctuur. Ik kwam in contact met een cardiologie/acu praktijk in Heelsum. Na een sessie of 3 ging het veel beter met me. In 2015 weer een longfoto laten maken waaruit bleek dat iig die witte waas fors minderwas geworden. De longarts feliciteerde me, hij beschouwde mij als genezen. Sinds een paar jaar ben ik zo goed als klachtenvrij. Alleen een jaarlijkse griep wil nog wel eens over gaan in een periode van hoesten. Eén acupunctuurbehandeling helpt mij om die negatieve spiraal te doorbreken.

  Mijn ervaringen met sarcoïdose en alternatieve geneeswijze. Hoop dat het je kan helpen.
  Mvg, Yves

  #41841

  Een mooi resultaat, maar: acute sarcoïdose gaat over het algemeen (>75% van de gevallen) vanzelf weer over, meestal na ongeveer 2 tot 5 jaar. Het kan dus zomaar zijn dat het toch al zou verdwijnen, al dan niet m.b.t. acupunctuur.
  Maar hoe dan ook: het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt, en bent opgeknapt.

  Rest mij je nog even te wijzen op het stoppen van dit forum: Aangezien wij middels dit forum niet de functies kunnen bieden aan de gebruikers hebben we besloten om de ondersteuning voor dit forum langzaam af te bouwen. Als goede vervanger hiervoor hebben we de Facebook groep “SBN sarcoïdose discussiegroep” in het leven geroepen. Dit is een besloten groep waar je jezelf voor kunt aanmelden, en dient als verlengstuk van dit forum, wat binnen afzienbare tijd alleen nog maar kan worden gelezen (nieuwe posts worden dan niet meer toegelaten). We hopen dat je hier veelvuldig gebruik van zult maken! De facebook groep vind je hier. Dank voor je begrip!

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top