skip to Main Content

Cognitieve stoornissen?

« Terug naar artikel

Home Forums Over sarcoïdose Cognitieve stoornissen?

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 1 jaar, 10 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #11322

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo alkemaal,
  Na heel veel gepruts en ergenis is het mij eindelijk gelukt weer op het forum te komen. Dit leid mij direkt tot mijn vraag.
  Ik heb heel veel last van cognitieve stoornissen als geheugen en concentratie. Heb vaak het idee dat ik als een kip zonder kop rond loop, moet 10 keer op mijn boodschapoenbriefje kijken in de supermarkt wat ik ook al weer nodig ben, schenk mijzelf een glas melk in terwijl ik icethea wilde hebben, laat alles uit mijn handen vallen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zelf heb ik mij al eens afgevraagd of ik dementerende ben.
  De laatste MRI wees uit dat ik geen neuro Sarcoidose heb en ook geen alzheimer. De neuroloog wees deze klachten toe aan de vermoeidheid die bij Sarcoidose hoort, maar ik lees hier niets over in het forum. Hebben meer mensen hier last van?
  Ik voel mij hier echt heel rot onder.
  Morgen krijg ik weer een ct scan en vrijdag moet ik naar de oogarts. Heb het gevoel dat mijn leven totaal op zijn kop staat, terwijl ik eerder zo opgelucht was dat ik eindelijk een diagnose had. Het zal wel bij het verwerkingsproces horen, maar rot blijft het.
  Ik zie jullie reacties graag tegemoet, want als ik iets nodig ben dan zijn het mensen die het begrijpen omdat ze weten wat het is om in een sarcoidosewereld te leven.
  Groetjes annemiek

  #11323

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Dag Trees,

  Ik zit niet vaak op het forum. Ik zag dat ik jouw reactie nog niet beantwoord heb.
  Je vraagt hoe ik mijn weg erin heb gevonden.

  Ik kan natuurlijk niet beoordelen hoe erg jouw geheugen en concentratie probleem is.
  Wat voor een werkt kan voor een ander een drama zijn.

  Ik zal je proberen uit te leggen wat er bij mij help.

  Ik ervaar veel dingen die ik vergeet, of dingen die ik helemaal niet meer weet. Zeer frustrerend om hier telkens tegen aan te lopen.
  Mijn vrouw ervaart dit dagelijks, soms is ze gewoon een “moeder” voor mij. Telkens meehelpen dingen niet te vergeten of weer opnieuw bijpraten.
  Dit heeft mij doen besluiten om mijn smartphone optimaal te gaan gebruiken. In mijn agenda zet ik nagenoeg alles, tevens gaat dit op de kalender in de keuken. Dit is een grote braille kalender, ook zeer geschikt voor niet visuele gehandicapten.

  In mijn notities hou ik alles bij wat ik maar belangrijk vind. Via mijn mailaccount in mijn mobiel verstuur ik mailtjes naar mijn mailaccount die ik op onze huiscomputer uitlees. Verder maak ik weekoverzichten wat ik moet of ga doen. Tja het is een hele boekhouding.

  Het komt hierop neer, ik houd alles bij. En ja dan gaat er toch nog wel eens iets mis. Maar dit gebeurt ook bij mensen die geen geheugen of concentratie problemen hebben.

  Verder zeg ik tegen anderen dat ik een geheugen en concentratie probleem heb, of ligt het toe als ik weer wat ben vergeten.

  Verder heb ik nog wat hobbys en bezigheden, daarvoor geldt veel voorbereiding en een goede “boekhouding”.

  Ik hoop dat ik je wat heb kunnen helpen. En schroom niet om nog andere vragen of uitleg van mij te willen hebben.

  Gr. Hans Schuurkamp

  #11324

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hi Hans,
  Wat een ontzettend gelijk beleid met het mijne!
  Ik denk dat men in onze situatie onbewust gaat loggen (en in mijn geval ook bloggen) om geen belangrijke zaken te vergeten, maar ook om de leuke dingen te kunnen terugvinden.
  Ook mijn vrouw is mijn “extern geheugen”, en dat werkt perfect! Al mijn kennissen, vrienden, collegas en mede-vrijwilligers weten dat ik een geheugenprobleem heb, en weten ook dat ze mij iets wellicht meermaals moeten vragen. So be it…

  Bedankt voor het delen, dit sterkt me in de gedachte dat ik goed bezig ben.

  Groet Rob

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top