skip to Main Content

Diagnose Longsarcoïdose

« Terug naar artikel

Home Forums Even voorstellen Diagnose Longsarcoïdose

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 0 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 1 jaar, 11 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #11116

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo lotgenoten, Ik ben Martin ben 49 jaar en weet sinds een paar weken dat ik Sarcoïdose stadium 2/3 in mijn longen heb.
  Als actief sporter had ik nooit echt beperkingen wat betreft gezondheid en conditie. Hoe anders kan je leven opeens lopen…De diagnoses met betrekking tot mijn gezondheid hebben de laatste 10 weken een vlucht genomen.
  Sinds medio 2014 is het eigenlijk al begonnen en kan ik vanwege een rugblessure niet meer hardlopen. In december 2015 houdt de Reumatoloog de ziekte van Bechterew verantwoordelijk voor mijn klachten en krijg betere pijnstillers. Sinds september 2015 heb ik ook last van benauwdheid gekregen en kwam terecht bij de longarts. Begin januari wordt Sarcoïdose in mijn longen vastgesteld. 3 weken geleden moest ik acuut stoppen met de pijnstillers vanwege mogelijke nierschade… Houdt het nu niet op? Ik vraag me echt af wanneer deze rollercoaster stopt.
  De afgelopen weken gaat het hard: pijn in mijn longen, heel erg moe, kramp in voeten en handen. Ook merk ik dat praten, en dat doe ik graag:-) extra druk op mijn longen legt en pijn veroorzaakt.
  In het ziekenhuis is er goed overleg tussen mijn Longarts, Nefroloog en Reumatoloog dus heb zeker het idee in goede handen te zijn.
  Vorige week ben ik gestart met Prednison en kijk uit naar iets dat op een keerpunt lijkt. Er is in ieder geval één mogelijk lichtpuntje: De rugklachten kunnen volgens de artsen ipv Bechterew eventueel ook nog veroorzaakt worden door Sarcoïdose.
  Op het forum en binnen de vereniging hoop ik veel informatie te vinden in mijn zoektocht naar hoe om te gaan met deze ziekte.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top