skip to Main Content

Even voorstellen

« Terug naar artikel

Home Forums Even voorstellen Even voorstellen

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 0 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 1 jaar, 10 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #11205

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo Allemaal

  Mijn naam is Dezirka en ik ben 47 jaar oud.
  Ik woon samen in de omgeving van Rotterdam , en heb geen kinderen.
  Bij mij is sinds begin dit jaar de sarcoïdose vastgesteld.
  Waarschijnlijk is de sarcoïdose al langer aanwezig, maar omdat ik vorig jaar november hele dikke (oedeem) voeten kreeg en dikke rode pijnlijke bulten (ontstekingen) in mijn voeten, onderbenen, knieën, ellenbogen, onderarmen en in mijn handpalmen kreeg, is men verder gaan onderzoeken.
  Omdat ik ook colitis ulserosa heb, ben ik eerst naar mijn mdl arts gegaan omdat ontstekingen in de gewrichten daar ook een ziekbeeld van is. Alleen de dikke oedeem voeten weer niet.
  Ook kreeg ik 2 keer vrij snel pijn bij de hartstreek. Er werd niets gevonden maar ik werd wel opgeroepen voor verdere hartonderzoeken. Gelukkig was hier niets mis mee. Zo heb de afgelopen paar jaar lopen aanmodderen met diverse ontstekingen, benauwdheid (ik dacht dat dit aan mijn astma lag) en vermoeidheid. Ik werd naar diverse artsen gestuurd en uit de long foto’s zag met de eerste symptomen. Er moest een long biopsie gemaakt worden en die gaf de doorslag dat ik dus met sarcoïdose te maken heb. Ik werd verder niet goed begeleid hierin en wist zelf niets over deze ziekte. dus dan ga je op google zoeken. Ik schrok van wat ik allemaal tegenkwam, maar heb het enigszins naast me neer gelegd, tot dat ik weer huidaandoeningen, hoofdpijnen, en opnieuw met ontstekingen te maken kreeg. Ik heb met de Sarcoïdose belangen vereniging contact opgenomen en mijn verhaal zoals hier kenbaar gemaakt. De vereniging gaf aan om naar het Erasmusziekenhuis te Rotterdam te gaan omdat daar gespecialiseerde artsen met betrekking tot de sarcoïdose werkten. Zo gezegd , zo gedaan. Ik ben sinds kort onder behandeling en de eerste onderzoeken krijg ik op 19 dec 2013. Tevens ben ik lid geworden van de vereniging. Ik moet het hele gebeuren nog verwerken en een plek geven. Ik heb nog veel met onbegrip te maken en voel me heel naar.
  Ik hoop mede door mijn bericht en degene die ook hun berichtjes schrijven wat meer aan de weet te mogen komen.
  Dit was zo even wat ik te melden heb. Groetjes van Dezirka.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top