skip to Main Content

Even voorstellen + iemand ervaring met jeukende bultjes?

« Terug naar artikel

Home Forums Welkom Even voorstellen + iemand ervaring met jeukende bultjes?

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Daphna 1 jaar, 8 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #14660

  Daphna
  Bijdrager

  Hallo,
  Ik ben Daphna, 38 jaar. Anderhalf jaar geleden (januari 2016) kreeg ik last van benauwdheid, pijn op mijn borst en hoesten. Ik kreeg allergietabletten, maar dat hielp weinig tot niets.
  In mei ’16 was ik regelmatig zo benauwd dat ik na 50 meter rustig lopen, moest uitrusten en haast niet meer kon praten. Ik ben toen langs de HA gegaan en de assistente constateerde astma. Ik kreeg salbutamol mee.
  Ik gebruikte dat 7x per dag, maar de benauwdheid en pijn in mijn borst hield aan. Mensen in mijn omgeving zeiden dat deze symptomen niet bij astma hoorden en spoorden mij aan opnieuw naar de HA te gaan.
  Die heeft mij een longfoto laten maken voor de zekerheid, maar hij was er toch eigenlijk wel van overtuigd dat het astma was en daarbij had hij het ook erg druk want hij was al uitgelopen (en of ik even wilde opschieten met mijn vraag). Ik ben meteen langs radiologie gegaan en 45 minuten later belde de HA mij. Mijn lymfeklieren waren opgezet, dus het was idd geen astma.
  Bij de longarts terecht gekomen, er werd sarcoïdose stadium 1 geconstateerd. Nu gebruik ik Foster en Atroven en dat werkt beter.
  Ik heb echter ook sinds ruim een jaar regelmatig kleine jeukende bultjes op de buitenkant van mijn hand die jeuken en dan samen een plek vormen met korstjes. Het komt en het gaat. De HA heeft hier koelzalf voor gegeven tegen de jeuk en omdat het zogenaamd komt door een droge huid. Dat heeft helemaal niets geholpen en ik heb er zelf uiteindelijk azijn op gedaan. Dat brandt wel, maar daardoor zijn ze dan wel een tijdje weg.
  Nu vraag ik me af of deze bultjes ook sarcoïdose kunnen zijn? Heeft iemand hier ervaring mee?

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top