skip to Main Content

Fysiotherapie

« Terug naar artikel

Home Forums Traditioneel Fysiotherapie

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 1 jaar, 8 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #11413

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo allemaal, even een vraagje over fysiotherapie. Ik heb al enkele jaren last van chronische neuro sarcoidose en dunne vezel neuropathie. De specialist heeft op mijn verzoek gezorgd dat ik dan ook een chronische verwijzing voor fysiotherapie heb gekregen. Wat is jullie ervaring hiermee? Had de therapeut er begrip voor dat je al blij bent met stilstand van de achteruitgang. Leerden ze jou om om te gaan met de beperkingen die door de ziekte kunnen ontstaan? Moesten jullie uitleggen wat sarcoïdose is? Beloofden ze jullie herstel? Stopten ze met de behandeling omdat er geen verbetering optrad? laat me eens weten!
  Hartelijke groeten, Johan

  #11414

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo Carla,
  Zelf heb ik bijna niets aan mijn longen, maar wel chronische neuro-sarcoïdose. Mijn longarts (als mijn sarcoïdose arts) heeft wel een verwijsbriefje getekend, waardoor ik doorlopend fysio vergoed krijg. Dus even doorduwen bij jou arts, die moet dan maar wat fantasie gebruiken om te zorgen dat jij geholpen kan worden. Meestal kun je met een (goede) fysiotherapeut ook beter praten, wat heel belangrijk is.
  Veel succes ermee. Johan

  #11415

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Vanwege sarcoïdose die vooral in mijn longen ontstekingen en littekenweefsel geeft heb ik van het ziekenhuis een verwijzing naar de fysiotherapeut met een chronische indicatie.

  Mijn doel is de conditie die ik heb vasthouden en deze het liefst verbeteren.

  Na een uur trainen (fietsen, lopen, beetje krachttraining) voel ik mij zieker dan dat ik begon. Het zuurstof precentage daalt niet echt (95%). Heeft iemand ervaring met fysio om de conditie vast te houden? En is er iemand die herkend dat na het uurtje sporten er geen lekkere boost komt die ik normaal ervoer na lekker inspannend bezig te zijn geweest?

  Kijk uit naar al jullie reacties, Jeroen

  #11416

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo Jeroen,
  Je hebt geluk, ik kan je deels van een antwoord voorzien.
  De chronische indicatie geeft aan dat je vanaf behandeling 20 alles vergoed krijgt uit het basispakket (eerst eigen risico), dus dat is goed nieuws.
  Gisteren, vers van de pers, en uit eerste hand van de sarcoïdose specialisten en fysiotherapeuten te horen gekregen dat het minimaal 6 weken duurt voor je een positief effect gaat voelen van de training. Het kan du heel goed kloppen dat je de boost mist, omdat je lijf daar nog niet aan toe is.
  Advies: doorgaan! De euforie komt vanzelf… Maar kost tijd, en eerst dus veel energie en afbraak. Niets om je zorgen over te maken dus!

  Groet Rob

  #11417

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hi Jeroen,
  Helaas heb ik al jarenlang ervaring met fysio. Ook ik had de droom om mijn conditie te verbeteren. Maar dat lukt echt niet. Daar heb ik me bij neer moeten leggen hoe moeilijk dat ook is. Jij en je fysiotherapeut moeten door oefeningen en ervaring vaststellen wat je maximale belasting is, zonder dat je dat de volgende dag moet bekopen. Daarna moet je zorgen dat je door kunt blijven gaan met behoud van je conditie. Omdat je niet verbetert ben je een slechte klant voor de fysio praktijk. Je hebt een nadelige invloed op de behandelindex van de therapeut. Zelf probeer ik het nu zo te regelen dat ik oefeningen en dergelijke zoveel mogelijk thuis of in de sportschool doe en zo nu en dan naar de fysio voor controle en overleg hoe het verder kan.
  Heel veel succes ermee. Johan

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top