Ik stel me voor

« Terug naar artikel

Home Forums Even voorstellen Ik stel me voor

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 0 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 1 jaar, 1 maand geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #11102

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo mensen,

  Ik wilde me hier even proberen kort voor te stellen, kort omdat het anders akelig lang wordt.

  Naam Oscar, 42 jaar. Drie weken geleden ging ik toch maar weer eens naar de huisarts. Al lang benauwd maar ook ontzettend stressvolle jaren achter de rug. Toch maar gegaan omdat fietsen steeds lastiger wordt en mijn moeder een paar weken eerder een longembolie bleek te hebben en die klachten leken wel min of meer op elkaar.

  Was eerste keer dat ik bij deze huisarts was. Longen geluisterd en even mijn verhaal verteld en het feit dat er vaker bloed is geprikt en een ECG is gemaakt maar dat daar eigenlijk nooit wat uit kwam. Toch is dat ook nu het plan en zo ga ik een paar dagen later naar het ziekenhuis om even te prikken en een ECG te laten maken.

  Ik maak een week later (nu 15 dagen geleden) een afspraak met een collega van haar omdat ik toch even de uitslagen wil bespreken. Aardige arts en hij vertelt mij dat mijn d-dimeer hoog is in vitamine-d, b12 te laag. Zeker de vitamine D. Nu kan die d-dimeer waarde duiden op bijvoorbeeld een longembolie en met mijn moeder vers in het geheugen (ze zit bij zelfde artsenpraktijk) wil hij even doorpakken als ik dat goed vind.

  Hij belt de longarts van het ziekenhuis en die heeft wel even tijd. Dus ik ga meteen vanaf de huisarts maar weer de bus in en naar het ziekenhuis. Moet mij melden bij de spoedpost maar ga eerst even naar toilet en nog een glaasje fris pakken in het restaurant. Ik was wel blij dat ik een paar weken geleden ook paar dagen rondgelopen had in het ziekenhuis ivm mijn moeder, daarbij hebben we in Deventer een prettig ziekenhuis vind ik.

  Ik loop naar de ingang van de spoedpost en kan daar plaatsnemen. Heel rustig daar maar achter de schermen schijnt het wel druk te zijn. Ik word gehaald door een verpleegster en ben nu ook achter de schermen. Loop met haar een kamer in en ze zegt dat ik me maar even tot op boxer/shirt moet uitkleden en in bed moet gaan liggen. Komen wat onderzoeken aan en dat zal wel even duren allemaal.

  Raar, ik was net nog bij de huisarts en nu moet ik in een ziekenhuisbed gaan liggen. Was niet helemaal wat ik in mijn hoofd had. Aan de andere kant, dan kun je je vooraf ook niet druk maken, bovendien aardige lui daar.

  Een arts in opleiding stelt haar voor en moet alweer even aan de kant omdat een andere arts graag wat bloed willen uit mijn slagader. Na het tappen luistert de arts in opleiding naar mijn longen en stelt een hoop vragen. Ondertussen wil een verpleegster in mijn linkerarm een infuusdingetje aanleggen. Arts in opleiding vraagt nog even te wachten omdat ze niet weet of het nodig is.

  Ik antwoord nog maar even wat stelliger op de komende vragen en ze gaat even in overleg. Paar minuten later is ze terug en zegt dat er straks een CT-scan gemaakt gaat worden met contrastvloeistof. Of ik daar allergisch voor ben… ik kijk een beetje vragend en zeg dat ik volgens mij vooral allergisch ben voor appels en kersen. Ze zegt dat die er niet in zitten 🙂

  Uiteindelijk de CT-scan gedaan. Na lang, heel lang, wachten komt de SEH-arts samen met arts in opleiding binnen. Hij begint ontspannen babbeltje en vraagt nog een beetje over wat voor werk ik deed etc. verder zegt hij dat mijn longen er niet zo fraai uit zien en dat ik me dus de laatste maanden niet aangesteld heb. Hij vult aan met het feit dat hij niet denkt dat er vandaag al een diagnose zal komen maar de longarts moet nog kijken.

  Na weer lang wachten komt hij terug samen met de arts in opleiding en vraagt of ik wel eens van sarcoïdose heb gehoord. Nee. Hij uit wat het ongeveer in houdt en dat het toch eigenlijk vrijwel zeker is dat ik dat heb. Voor hem uniek omdat dat niet is wat ze meestal ontdekken op de spoedpost. Verder zegt hij dat ik maar even moet googelen zodat ik meer te weten kom over de ziekte en ook juiste vragen heb voor de longarts. Verder zegt hij dat het niet 100% zeker is maar dat de radioloog ook niet gek is en dat het er nu wel echt op wijst.

  Iedereen wenst me sterkte en ik sta behoorlijk beduust 4 uur later op de bus te wachten. Dat is nu 2 weken en 1 dag geleden. Vorige week vrijdag belde de huisarts uit zichzelf om te horen hoe de rare week voor mij was verlopen gezien de uitslag. Tof dat hij belde. Hij wilde verder vitamine D voorschrijven omdat die waarde echt heel erg laag is.

  Vorige week zaterdag las ik alleen bij toeval ook dat het aanvullen van vitamine D en B12 niet altijd het goede effect heeft. Daar heb ik het afgelopen maandag ook met mijn eigen huisarts over gehad en ze zei dat het natuurlijk prima was om dat te overleggen met de specialist.

  A.s. maandag gaan ze foto maken van de thorax en vervolgens wat longfuncties testen. Dinsdag heb ik een gesprek met de longarts en hoop ik wat meer te horen en duidelijkheid te krijgen.

  Maar goed, zo kom ik dus op dit forum terecht. Ik ben ook een blogje aan het bijhouden. Fijn om af en toe wat van je af te tikken. En ook een geheugensteuntje van hoe en wat er allemaal in snel tempo gebeurt.

  Grtz,

  Oscar

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.