skip to Main Content

Methotrexaat

« Terug naar artikel

Home Forums Traditioneel Methotrexaat

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 2 jaren, 2 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #11399

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Beste mensen,

  Sinds oktober is bij de diagnose cardiale sarcoïdose gesteld. De pacemaker werd vervangen door een ICD en een behandeling met prednison werd gestart. Op 12 maart werd ik met een enorme klap wakker: de ICD was afgegaan. Na opname in het ziekenhuis (ik bleef hartritmestoornissen houden) werd mijn pakket medicijnen veranderd. De PETscan had namelijk uitgewezen dat de sarcoïdose wel iets maar te weinig was teruggedrongen. Nu begin ik morgen met Methotrexaat. Is er iemand die ervaring heeft met cardiale sarcoïdose en met de behandeling die nu volgt?

  #11400

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hi Cees,
  In ieder geval duidelijkheid! Ik hoop dat de behandeling aanslaat; bij Veldkamp ben je in ieder geval in de beste handen. Het ILD team Nieuwegein is echt top, en geven mij in ieder geval al lang een bijzonder vertrouwd gevoel.
  Beterschap, en fijne dagen.

  Groet, Rob

  #11401

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hoi Rob,

  Was benieuwd hoe snel je last krijgt van de mtx, ik heb ze gisterenavond genomen 4x 2,5 tot op heden wel hoofpijn en beetje rommelig in buik verder nog geen last , of krijg je pas last na een paar keer ?

  Gr Cees

  #11402

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hoi Cees,
  Dit heeft tijd nodig. De MTX gaat een spiegel opbouwen, en zit na minimaal een maand of 3 pas op zijn optimale werking. En, nogmaals, je HOEFT geen last te krijgen van de bijwerkingen, maar kan zeker wel. En ook dat merk je pas in de loop van de tijd. Ik kreeg pas na 4-5 maanden echt last van de tabletten (uiteindelijk 6×2,5mg). Nu met de injecties heb ik dat nog steeds, maar lang niet zoveel meer. Inmiddels is mijn injectiedosis verhoogd naar 20mg/week.

  Succes, en hou je haaks
  Rob

  #11403

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Afgelopen donderdag ben ik begonnen met dit medicijn. Tot nu toe gelukkig niet veel bijwerkingen. In ieder geval niet misselijk of duizelig waar ik wel bang voor was. Wel een beetje slaperig/duf maar als het hierbij blijft klaag ik niet 🙂

  #11404

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo allemaal,
  Er wordt al een tijdje op het forum gepraat over methotrexaat. Bij sommige mensen heeft het helaas vervelende bijwerkingen, maar ik geloof dat het toch veiliger te slikken is dan prednison, zeker op de lange termijn. Zoals Rob ook zegt, niet iedereen heeft last van die bijwerkingen. Zelf gebruik ik het al zon vijf jaar. 7,5 mg per week in tablet vorm. De enigste bijwerking die ik er van heb is denk ik wat dunner vel op mijn vingertoppen en dergelijke. Maar ja, waar zou ik last van hebben als ik het niet zou gebruiken?
  Hartelijke groeten, Johan

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top