skip to Main Content

Nierinsufficientie

« Terug naar artikel

Home Forums Even voorstellen Nierinsufficientie

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 0 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 1 jaar, 8 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #11099

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  :cheer:
  Tijdens de keuring van de herhalingsoproep voor militaire dienst in 1975 werd Besnier Boeck vastgesteld in de longen. Daarna een tijdje onder behandeling geweest bij een longarts in het O.L.V.G. in Amsterdam. Destijds geen medicatie gehad, er werd alleen rust voorgeschreven. Na een maand of vier van absolute rust kon ik weer aan het werk. Daarna tijden geen last meer gehad van vermoeidheid of andere fysieke klachten.

  Rond 1983 kreeg ik last van branderige ogen. Veel bij de huisarts geweest in Hoorn waar wij toen woonden en ook onder behandeling geweest bij een oogarts in het ziekenhuis in Hoorn. Geen van de behandelaars kon iets vaststellen en de klachten bleven en namen soms in heftigheid toe. Als ik in de zon was geweest leek de huid wel een landkaart met allemaal vlekken en ook de branderigheid van de ogen bleef. In 1986 verhuisden wij naar Maarssen en na een paar weken zijn wij langsgegaan bij onze nieuwe huisarts Lex van den Bosch. Na het gesprek en het onderzoek stelde deze huisarts vast dat de symptomen erg veel weg hadden van een opleving van de ziekte van Besnier Boeck, toen ook al sarcoïdose genoemd. Ik kwam in het AMC onder behandeling bij dokter Albers die er voor zorgde dat in een korte tijd alle specialismen geraadpleegd konden worden, en na een paar weken zat ik aan de medicijnen. Bij dokter Albers ben ik onder behandeling gebleven tot aan zijn pensionering. Tijdens de laatste fase van zijn behandeling maakte deze arts zich al zorgen over mijn bloeddruk en schade aan de organen door de ziekte. Zijn opvolger dokter Steenbergen stelde na zijn eerste consult vast dat ik verder geen aandacht meer nodig had en beëindigde de behandeling. De klachten waren door de medicatie al afgenomen en later niet meer teruggekomen dus voor mij als leek was er geen aanleiding om aan dat oordeel te twijfelen.
  Tijdens een vakantie in 1991 kreeg ik last van pijnlijk opgezette enkels en voeten. Na thuiskomst naar onze huisarts en daar werd geen echte diagnose gesteld, als het weer voorkwam dan moest ik maar weer eens langskomen, en dat heb ik gedaan in de jaren daarna, vele keren met een dikke opgezette voet aangeklopt bij de huisarts maar geen diagnose. Later ontstonden op de enkels kleine verdikkingen die leken op kleine wratjes, een vaststelling van de huisarts overigens. Dat dit symtomen waren van jicht en de kleine wratjes benoemd kunnen worden als urinezuur containertjes weet ik nu.
  Tijdens een sportkeuring in 2004 viel mijn hoge boven- en onderdruk op en werd er geadviseerd de huisarts te bezoeken. Gelukkig kreeg ik een invaller, die geen kijkt u het nog maar even aan mentaliteit had, en die pakte behoorlijk door. Binnen twee uur lag ik in het ziekenhuis in Utrecht en werden de onderzoeken gestart. Na een paar dagen werd nierinsufficiëntie vastgesteld en werd ik doorverwezen naar het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Sindsdien ben ik onder behandeling bij dokter Vincent, die begin 2008 vaststelde dat de nierfunctie zo laag was dat er of gedialyseerd moest gaan worden of dat er een transplantatie moest plaatsvinden. Tijdens het traject van voorlichting kwam ook partner transplantatie ter sparke, waarop mijn echtgenote riep dat zij wel een nier wilde afstaan als dat mogelijk zou zijn. De onderzoeken zijn gestart en in november 2008 heeft de transplantatie plaatsgevonden en kunnen wij tot op heden weer alles doen en laten (met inachtneming van onze geringe beperkingen)
  Mijn grootste ergernis in dit hele verhaal, is de manier waarop er eerst door de huisarts en specialist in Hoorn geen enkele mogelijke oorzaak voor de klachten werd vastgesteld, en later de specialist in het AMC geen aandacht meer wilde besteden aan mij. Die laatste had bij voldoende aandacht en initiatief de werking van de nieren in een vroeg stadium kunnen beïnvloeden

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top