skip to Main Content

Re: löfgren syndroom

« Terug naar artikel

Home Forums Even voorstellen Re: löfgren syndroom

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 0 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 1 jaar, 12 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #11171

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo!

  Ik vroeg me af: Zijn er misschien ook mensen met anderen ervaringen met sarcoidose?

  Mijn eigen verhaal:
  Begin 2013 was ik met mijn werk een week in het buitenland. De week ervoor had ik al wat spierpijn, maar daar had ik niet zoveel aandacht aan besteed.
  In het buitenland (belgie) ging het mis: Ik kreeg ineens 2 super opgezette enkels en had heel erg veel pijn. Ik had zelf geen auto bij me dus ben wel daar gebleven, maar werken ging nauwelijks. Mijn enkels/voeten waren zo erg opgezwollen dat ik mijn schoenen niet meer aan kon.
  Terug in Nederland naar de huisarts gegaan, die mij direct doorverwees naar het ziekenhuis (UMC st Radboud). De reumatoloog daar had direct door wat er aan de hand was (loffgren). Een longfoto bevestigde dit, al had ik niet van die grote plekken op mijn benen.
  Daarna ben ik verder behandeld door de internist waarbij ik al in behandeling was voor mijn diabetes.
  Ik had ongeveer 2 weken enorme last van mijn enkels. Daarna begon meer ellende: ik had ook ontstekingen rond mijn lever, die ook steeds opgezet en pijnlijk voelde. Ik was super moe, ik haalde 2 minuten lopen maar nauwelijks. ook was ik heel erg vergeetachtig: op mijn werk kon ik maar nauwelijks functioneren. Ik ben dan ook langere tijd gestopt met werken (ik was althans officieel ziek gemeld: ik heb nog wel een project vanuit huis gecoördineerd waar niemand anders voor was).
  Na ongeveer 4 maanden ben ik weer begonnen met werken. Super vermoeiend was dat. En ook lastig omdat ik me steeds niet kon concentreren (ik zat in overleg en wist aan het eind van de zin niet meer waar ik het ook al weer over had; ik had gesprekken met mensen die refereerden naar iets wat we eerder hadden besproken, wat ik dan echt totaal vergeten was).
  Na ongeveer een half jaar ben ik weer volledig gaan werken. Dat was dus rond juli 2013.

  Inmiddels lijk ik nergens last meer van te hebben.
  Hoewel ik de afgelopen maanden wel heel erg moe ben. Maar ik heb het idee dat dat meer met weinig slaap / lastige prive situatie te maken heeft.

  Daarom vroeg ik me af: Zijn er ook anderen die nergens last meer van hebben?

  Ik ga trouwens woensdag weer voor thorax / longfunctie test, ben benieuwd wat daar uit komt!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top