skip to Main Content

Sarcoidose diagnose, maar twijfel zelf nog steeds

« Terug naar artikel

Home Forums Over sarcoïdose Sarcoidose diagnose, maar twijfel zelf nog steeds

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 0 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 1 jaar, 11 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #11292

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Maart 2014 ben ik naar de huisarts gegaan aangezien ik al 8 weken aan het hoesten was. Deze heeft gekeken en geluisterd en me met een inhaler weg gestuurd. Dit hielp niet en 4-5 weken later weer naar de huisarts. Aangezien ik 2 parttimers heb kwam ik nu bij de andere huisarts en deze kon ook niet veel, maar heeft me doorgestuurd naar het ziekenhuis voor longfoto.
  Uit deze longfoto bleek dat er stipje/soort spinneweb achtig iets in de longen zat. De longarts wist ook niet wat het was dus longfunctietest en fietstest gedaan. Longfunctietest was goed. Fietstest op zich ook, maar bij hele erge inspanning wel wat weinig zuurstof in het bloed.
  De diagnose leek naar Sarcoidose toe te gaan (dat dacht de longarts in ieder geval). Maar zeker was het nog niet. Daarna CT scan gedaan en bronchoscopie. Ook hierna was de longarts er nog niet zeker van.
  Als laatste in augustus 2014 longpunctie gehad waarbij ze operatief stukje hebben weg gehaald. Na onderzoek zou ik toch Sarcoidose hebben.

  Ik had ook een tijdje flexotide, maar kwam er achter dat dit niet veel hielp. Begin 2015 nam het hoesten ineens af en heb nu een periode gehad tot 1 week geleden dat ik vrijwel niet moest hoesten. Vreemde was wel dat afgelopen juni bij de controle bleek dat het wel erger werdt, maar de klachten waren afgenomen. De longarts wil in december kijken of we medicijnen moeten gaan gebruiken.

  Ik hoest nu veel slijm op en moet vaak hoesten door taai slijm in de luchtpijp wat niet omhoog wil komen.

  Ik herken me niet in andere klachten dan het hoesten. Wielren ook gewoon en daar niet zo veel problemen mee. Vermoeidheid, en andere zaken heb ik volgens mij niet echt last van. Ook heb ik geen problemen met de ogen en andere organen.

  Als jullie dit zo lezen wat denken jullie dan? Of is het herkenbaar?
  Ik zie nergens dat slijm ophoesten en dat vind ik wel vreemd.
  En heeft iemand iets dat helpt dat slijm makkelijker op te hoesten?

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top