skip to Main Content

Sarcoïdose en zwangerschap

« Terug naar artikel

Home Forums Even voorstellen Sarcoïdose en zwangerschap

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 0 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 1 jaar, 11 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #11155

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Jessie en ik ben 34 jaar oud. Mijn klachten (vooral extreme vermoeidheid en algehele malaise) zijn zon twee jaar geleden begonnen. In eerste instantie is het afgedaan als psychisch, maar uiteindelijk is in mei 2014 de diagnose sarcoïdose gesteld, waarvoor ik onder behandeling ben bij de longarts. Gelukkig geen last van benauwdheid of hoesten en mijn longfunctie is goed, dus geen medicijnen vooralsnog. Wel heb ik, mede door alle lichamelijke klachten en ook door het feit dat ik me nogal alleen voel (medisch gezien), last van angst- en depressieve gevoelens, waarvoor ik citalopram slik. Dat helpt me, maar liever had ik het niet nodig gehad.

  In september ben ik zwanger geworden van mijn eerste kindje (waarmee mijn vriend en ik echt extreem gelukkig zijn). Inmiddels ben ik 22 weken in verwachting en alles gaat wat dat betreft goed. Wel merk ik dat het lichamelijk nog zwaarder voor me is, ik voel me dagelijks ellendig en intens moe en heb het daar erg moeilijk mee (vooral het accepteren denk ik). Ik werk helaas ook maar halve dagen (heb altijd fulltime gewerkt), meer hou ik gewoon niet vol. Ik maak me natuurlijk ook zorgen over straks, als de baby er is, maar ik probeer me er zo min mogelijk druk om te maken, en ik hoop dat ik dan op een soort overlevingsstand alles kan volhouden.

  Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen in deze situatie en zou het heel fijn vinden als er mensen zijn die deze met mij willen delen!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top