Sarcoïdose in ogen

« Terug naar artikel

Home Forums Even voorstellen Sarcoïdose in ogen

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  G. van der Heide 8 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #11115

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo, Ik ben Angelique.
  In juni 2012 kreeg ik vreemde klachten in mijn rechteroog. Het was net of ik even voor een deel niks meer zag. De huisarts stuurde mij door naar de oogarts. Deze zag dat er zenuwen in mijn oog waren aangetast en stuurde mij door naar de spoedeisende hulp waar een neuroloog kwam kijken. Vele neurologische onderzoeken volgden maar er kwam niks uit. Na een nacht in het ziekenhuis gelegen te hebben kon ik zonder te weten wat ik had weer naar huis. Maar de klacht beleef en in oktober begon ook mijn linkeroog. Uiteindelijk heb ik prednison gekregen en ging ik naar het oogziekenhuis in rotterdam. Daar vermoede een arts dat het wel eens sarcoïdose kon zijn. Ik kwam bij een immunoloog en een longarts terecht. Ik heb uiteindelijk een nucleaire scan gehad en een biopt is er van mijn longen genomen. In mijn bloed was niks te zien. We waren toen inmiddels al weer een jaar verder…..Nu heb ik dus sarcoïdose in mijn beide ogen waardoor ik gedeeltelijk blind ben aan beide ogen. Rechts voor ongeveer 50% en links voor een derde. En het zit in mijn lymfklieren van mijn longen. Sinds oktober vorig jaar heb ik nu ook klachten in mijn spieren. Benauwd ben ik niet. Alleen mijn longblaasjes werken niet optimaal. Wel ben ik erg moe. Zijn er meer lotgenoten waarbij het in de ogen is begonnen? Ik heb namelijk vernomen dat dat niet vaak gebeurd maar dat de longen als eerste worden aangetast.

  #16033

  Tjamelito
  Bijdrager

  Hey mijn zus en ik zelfde geval.
  In 2011 geconstateerd in beide ogen, rechter oog erger aan toe. heel vervelend allemaal.

  #16128

  G. van der Heide
  Bijdrager

  Hallo,

  Bij mij in 2000 ook met de ogen begonnen. Daarna in longen. Heel ziek geweest toen. Na een jaar prednison 16 jaar stabiel geweest tot vorig jaar.
  Weer wazig zien. Naar de oogarts. Beide oogzenuwen ontstoken. Opname in ziekenhuis maar verder niks te vinden. Longen en bloed goed.
  Diagnose vermoedelijk neurosarcoidose. Inmiddels bijna alweer een jaar aan prednison. Oog zenuwen nog steeds verdikt. Krijg in november angiogram van de ogen. Zie nog steeds wazig en vervormingen. Mijn conditie word wel beter maar inmiddels wel veel last van spieren en eczeem.

  Groet en sterkte van Griet.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.