skip to Main Content

Uitleg over vitamine D?

« Terug naar artikel

Home Forums Over sarcoïdose Uitleg over vitamine D?

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 1 jaar, 11 maanden geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #11279

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  In de topic “Hypercalciurie” van Marian, staat als antwoord, o.a. letten op zonlicht.

  Mijn vraag is: Is er een duidelijk Medisch artikel waarin staat dat de zon en/of vitamine D suppletie de sarcoidose kan opvlammen.

  Graag hoor ik iets.
  Bij voorbaat dank
  Met vriendelijke groet,
  Brenda

  #11280

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Ik heb waarschijnlijk sarco(denkt de natuurarts). Ik heb wel zeker b12 tekort en vitamine d tekort. 🙁 Het is niet easy maar ik blijf positief en geniet elk min. :cheer:

  #11281

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hi Babe uit Bosnië,
  Een natuurarts is prima natuurlijk, maar ben je voor de aardigheid ook al eens bij een reguliere (long)arts geweest? Er zijn maar weinig methodes om hard bewijs te krijgen of je wel of niet sarcoïdose hebt en dat is vaak héél belangrijk voor jezelf.
  Toch fijn dat je nog lekker positief blijft. Houden zo.
  Groetjes en veel succes en sterkte bij verdere onderzoeken.
  Johan

  #11282

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Beste forumleden,

  Hebben jullie het artikel in de Sarcoscoop over vitaminen D gelezen?

  Ik ben benieuwd hoe jullie het hebben gelezen.

  Kijk uit naar de reacties,

  Met vriendelijke groet,

  Brenda.

  #11283

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hi Brenda,
  Zover ik het begrijp moet je niet zomaar op eigen initiatief beginnen met vitamine D of met calcium. Als je denkt dat je tekort komt of teveel hebt zal een deskundige van sarcoïdose toch je bloed moeten testen. Ik vraag me af of een gemiddelde huisarts zon situatie goed kan inschatten. Zelf heb ik wel eens wat extra vitamine D geslikt, maar ik ben er ook weer mee gestopt, want het maakte niet merkbaar iets uit voor mijn conditie. Bij de meeste vitamines e.d. is het zo dat wanneer je gezond eet, je voldoende vitamines binnen krijgt. Tenminste voor een gezond iemand. Alles extra moet toch in goed overleg met een deskundige gebeuren. Iemand die weet wat je hebt en wat je nog meer slikt.
  Groetjes Johan

  #11284

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hi Johan. Ik kom uit Bosnie. Vandaar de nickname,haha. Hier in NL denken de artsen van niet en in Germany van wel. Heb sowieso: astma,b12 tekort,vitamine d tekort,atrofische gastritis(maagslijmvlies ontsteking),pds. Maar sarco is dus niet zeker. Thnx,u ook verder sterkte en ook het allerbeste. Ik dank veel aan mijn Man,dat hij mij steunt en helpt. Ik blijf zekers postitief en geniet elk sec. Groetjes uit Drenthe

  #11285

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Ja, bij de een wel sarcoïdose en bij de andere niet. Ik ken dat fenomeen. Het bewijst maar dat het nog steeds moeilijk uit te zoeken is en moeilijk vast te stellen. Zeker als je net zoals jij al diverse andere gezondheidsproblemen hebt. Of je daar nu sarcoïdose bij hebt of niet, wil je natuurlijk graag weten. Als de artsen sarcoïdose bij je vinden kun je misschien je combinatie van medicijnen wijzigen, zodat je misschien effectievere medicijnen slikt. Want dat je ziek bent is natuurlijk niet leuk, maar steeds maar medicijnen slikken is ook niet leuk en kan soms ook niet gezond zijn. Elk medicijn heeft zijn werking, maar ook zijn BIJwerking.
  Veel succes ermee. Hartelijke groeten, Johan.

  #11286

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Dank u wel Johan 🙂

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top