skip to Main Content

van acuut naar chronisch?

« Terug naar artikel

Home Forums Even voorstellen van acuut naar chronisch?

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 0 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 1 jaar, 8 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #11165

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Dag allemaal,

  Ik ben Marco, 43 jaar. In 2007/2008 heb ik de acute vorm van sarcoïdose gehad (Löfgren), wat uiteindelijk in 2010 door dr Grutters in remissie is verklaard.

  Sinds begin oktober dit jaar kwam de sarcoïdose ineens weer terug. o.a. huidontstekingen en jeuk in mijn gezicht en vingers, intense vermoeidheid, en al snel longproblemen. En diverse andere klachten die bij sarcoidose al snel om de hoek kijken.

  Ik was in eerste instantie verbaasd, omdat ik dacht dat het doordat ik de acute variant had niet terug zou komen. Ik ben dan ook op zoek naar meer informatie en ervaringsverhalen. Zijn er meer voorbeelden van bekend? Is de kans aanwezig dat ik hier nu chronisch last van krijgen, wat zijn normaal gesproken de verwachtingen?

  Ik slik nu sinds een week of zes prednison en ben dat nu aan het afbouwen. De klachten nemen nu echter weer toe en ik ben vandaag opnieuw naar dr Grutters doorverwezen. Er is daar nu een wachttijd van ongeveer een maand.

  Ik leef bij de dag – zoals denk ik veel mensen met sarco – en werk sinds begin oktober helaas niet. Ik ben benieuwd of jullie me met meer informatie kunnen helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Marco

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top