skip to Main Content

Voorstellen

« Terug naar artikel

Home Forums Welkom Voorstellen

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 0 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  oud forum 1 jaar, 8 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #11439

  oud forum
  Sleutelbeheerder

  Hallo,

  Ik ben Gerben 40 jaar en sinds ongeveer een week weet ik dat ik Sarcoïdose heb in de chronische vorm. Ik heb voornamelijk last van de longen. Dit uit zich door hoesten en soms wat kortademig. En vaak ben je niet fit en zeurende hoofdpijn.

  Ik ben in april met onderzoeken begonnen en na allerlei testen en onderzoeken zijn ze er achter gekomen dat het toch Sarcoïdose zou zijn.
  Ik heb o.a. de volgende onderzoeken gehad: Röntgenfoto, Longfunctietest, Histaminetest, fietstest, CT scan, Bronchoscopie, Endo Echografie, en longbiopt (stukje van long weg gehaald).
  Ik vind dat het erg lang geduurd heeft voordat men de definitieve vaststelling had. Ze dachten eerst dat het wellicht nog een andere longziekte zou zijn.

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe ze nu vast kunnen stellen dat het om de chronische variant gaat. Onderzoeken heb ik allemaal gehad bij ZGT in Hengelo en Almelo.
  Ik vraag me af of longartsen in een specialistisch ziekenhuis zoals Nieuwegein, Maastricht of Rotterdam (Erasmus) me beter zouden kunnen helpen dan de longartsen van het ZGT. En ook evt. meer zekerheid kunnen geven over chronisch of niet chronisch.
  Niet dat ik het werk van der artsen van het ZGT niet goed vind, maar er zijn longartsen die vrijwel niks anders doen toch?

  Iemand ervaring met een doorverwijzing van zijn/haar eigen arts naar één van deze ziekenhuizen?

  Nog een opmerking. Waarom is het even voorstellen onderwerp van het forum openbaar? Als al je gegevens gezien kunnen worden door niet leden, kan ook evt. toekomstige werkgever dit zien en een reden zijn iemand niet aan te nemen. Ook voor andere zaken kan het gevolgen hebben. Heb al verhalen gehoord van mensen die geen hypotheek meer krijgen doordat ze Sarcoïdose hebben.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Back To Top