skip to Main Content

10915

« Terug naar artikel
#11323

oud forum
Sleutelbeheerder

Dag Trees,

Ik zit niet vaak op het forum. Ik zag dat ik jouw reactie nog niet beantwoord heb.
Je vraagt hoe ik mijn weg erin heb gevonden.

Ik kan natuurlijk niet beoordelen hoe erg jouw geheugen en concentratie probleem is.
Wat voor een werkt kan voor een ander een drama zijn.

Ik zal je proberen uit te leggen wat er bij mij help.

Ik ervaar veel dingen die ik vergeet, of dingen die ik helemaal niet meer weet. Zeer frustrerend om hier telkens tegen aan te lopen.
Mijn vrouw ervaart dit dagelijks, soms is ze gewoon een “moeder” voor mij. Telkens meehelpen dingen niet te vergeten of weer opnieuw bijpraten.
Dit heeft mij doen besluiten om mijn smartphone optimaal te gaan gebruiken. In mijn agenda zet ik nagenoeg alles, tevens gaat dit op de kalender in de keuken. Dit is een grote braille kalender, ook zeer geschikt voor niet visuele gehandicapten.

In mijn notities hou ik alles bij wat ik maar belangrijk vind. Via mijn mailaccount in mijn mobiel verstuur ik mailtjes naar mijn mailaccount die ik op onze huiscomputer uitlees. Verder maak ik weekoverzichten wat ik moet of ga doen. Tja het is een hele boekhouding.

Het komt hierop neer, ik houd alles bij. En ja dan gaat er toch nog wel eens iets mis. Maar dit gebeurt ook bij mensen die geen geheugen of concentratie problemen hebben.

Verder zeg ik tegen anderen dat ik een geheugen en concentratie probleem heb, of ligt het toe als ik weer wat ben vergeten.

Verder heb ik nog wat hobbys en bezigheden, daarvoor geldt veel voorbereiding en een goede “boekhouding”.

Ik hoop dat ik je wat heb kunnen helpen. En schroom niet om nog andere vragen of uitleg van mij te willen hebben.

Gr. Hans Schuurkamp

Back To Top