skip to Main Content

11025

« Terug naar artikel
#11034

oud forum
Sleutelbeheerder

Ook ik wil graag de complementaire geneeskunde gaan proberen (naast de reguliere weg). Ik heb een -als zeer goed bekend staande- therapeut gevonden die gespecialiseerd is in homeopathie en accupunctuur. Hij is eerst jarenlang huisarts geweest, voordat hij zich hier naartoe liet om/bijscholen. Hij was ook direct eerlijk aan de telefoon: “ik kan je niet genezen, ik kan je wel helpen om de klachten te verlichten”. Ben erg benieuwd, ik kan half april terecht.

Voor pijnlijke spieren heb ik erg veel baat bij hot-stone massages; die warmte werkt diep door en is erg helend. Zeker 2-3 dagen heb ik daar verlichting van de spierpijn van. Ik heb weleens nagevraagd of die warmte geen kwaad kan bij ontstekingsreacties, maar volgens de reumatoloog is dit idee achterhaald; kan dus zonder problemen worden ondergaan. Voetreflex (toen ik nog niet wist wat ik had, maar wel verlichting voor mn klachten zocht), was ook heilzaam. Ontspannend maar ook echt nog met na-affect dat je je even wat meer in balans en rustiger voelt; geestelijk en lichamelijk.

Reiki; prettig om te ondergaan en daarnaast ook erg ontspannend. Ik heb zelf Reiki 2 en behandel mijzelf (en anderen) ook weleens, maar vind dat bij mezelf toch ook weleens moeilijk, omdat ik heel veel wervelingen voel op bepaalde plekken, waardoor ik dan afgeleid raak. Ik heb wel altijd geleerd, dat Reiki nooit direct op een ontsteking(sreactie) zelf toegepast mag worden, dus liever er omheen, of vanaf wat afstand (in hoogte) vanaf die plek.

Dus wonderen of genezing mag niet van complementaire geneeswijzen worden verwacht, maar een (tijdelijke) verlichting kan het zeker brengen. En dat is soms al heel wat!!

Back To Top