skip to Main Content

Leeswijzer

« Terug naar artikel

Op deze website vind je veel informatie. Om het overzichtelijk te houden is deze informatie zoveel mogelijk opgedeeld in vrij korte pagina’s. Om ook de aangeboden informatie als geheel te kunnen blijven zien gebruiken we op de pagina’s diverse soorten verwijzingen. Zo kun je tabbladen tegenkomen, verschillende soorten links en uitschuivende teksten.

In dit artikel lees je meer over de verschillende verwijzingen op onze site.

Eerst inloggen

De informatie op deze site is deels toegankelijk voor iedereen. Een deel is echter ook alleen voor onze leden toegankelijk. Om alle informatie te kunnen lezen raden we aan om bij elk bezoek van de site eerst in te loggen. Dit doe je bovenaan de pagina, tussen de woorden naast het logo vindt je de link om in te loggen.

Tabbladen

De tabbladen verdelen het onderwerp waarover je leest in verschillende onderdelen. Elk tabblad bevat informatie over het betreffende onderdeel. Denk bijvoorbeeld aan de woordenlijst. Hierbij vormen de letters van het alfabet de tabs, voor zover zij voorkomen. Klik je op het tabje met de letter C, dan vind je daar alle woorden in de woordenlijst die met een C beginnen.

Een voorbeeld van tabbladen in een artikel vind je hieronder. De inhoud van het tabblad kun je steeds lezen door op het tabblad zelf te klikken. Zo vind je onder het tabblad ‘Verschillende soorten links’ informatie over de soorten links op deze site. Het tabblad ‘Uitschuivende teksten’ geeft uitleg over de uitschuivende teksten die we gebruiken.

Verschillende soorten links

Op de site worden verschillende soorten links gebruikt, elke soort link heeft zijn eigen functie.

  • De roze links met een doorlopende onderstreping leiden naar de informatie (op onze site) die in die betreffende link wordt weergegeven.
  • De blauwe links met de onderbroken onderstreping zijn links die naar de woordenlijst leiden. De link leidt in de woordenlijst rechtstreeks naar het woord dat je hebt aangeklikt.
  • De roze linkknoppen vind je onderaan de pagina of het tabblad. Deze knoppen vormen links naar uitgebreidere informatie over dit onderwerp of leiden naar een formulier.

Uitschuivende teksten

De uitschuivende teksten, ook wel sliders genoemd, geven extra informatie weer, bijvoorbeeld over gerelateerde onderwerpen op de website, foldermateriaal of artikelen uit de SarcoScoop. Je vind ze onderaan de artikelen. Door op de slider te klikken kun je de ‘ingeklapte’ tekst lezen. Een slider ziet eruit zoals hieronder:

Back To Top