Content voor Ingelogde Gebruikers

Tijdens de ALV van 18 december 2021 hebben onze leden ingestemd met de aanstelling van drie nieuwe bestuursleden voor de vereniging; Fred Kollen (in de functie van voorzitter), Sjef Palmen en Simon van Groningen.

Vol goede moed zijn we als 5-koppig bestuur aan de slag gegaan. Gaandeweg bleek echter dat in het bestuur met name geen overeenstemming kon worden bereikt over de wijze waarop de gewenste organisatieverandering (om de kwetsbaarheid van de vereniging te verminderen) vorm moest krijgen. De drie aftredende bestuursleden vonden de ambitie en de daarmee gepaard gaande werkdruk in het bestuur te hoog.  Nadat bleek dat er geen overeenstemming kon worden bereikt over een andere organisatiestructuur hebben Simon van Groningen, Sjef Palmen en Fred Kollen besloten hun bestuurstaken per 30 maart 2022 te beëindigen.

We bedanken Fred, Sjef en Simon voor hun inzet voor Sarcoidose.nl en wensen hen alle goeds.

Door dit vertrek blijven er nog twee bestuursleden over; Karst van der Weide en Mayka Overgaauw.

Hoe nu verder

De grote vraag voor de vereniging is natuurlijk hoe de organisatie nu verder moet. Allereerst hebben de overgebleven bestuursleden met onze facilitaire dienstverlener besloten om de facilitaire ondersteuning zo ver mogelijk uit te breiden.

De overgebleven bestuursleden zetten er hun schouders onder om de vereniging te blijven runnen op bestuurlijk vlak, maar feit is en blijft dat er meer (bestuurlijke) handen nodig zijn om onze mooie vereniging in de lucht te kunnen houden.

Daarom doen we ook een beroep op onze achterban, zodat onze vereniging van, voor en door mensen met sarcoïdose en hun naasten een bloeiende organisatie blijft. Dus ben of ken jij iemand die zich zou willen inzetten voor de vereniging, als bestuurslid of op een ander gebied? Kijk dan eens naar onze vacatures op: https://sarcoidose.nl/vacatures/

Ook als er niet direct een passende vacature ziet, zijn we heel benieuwd naar je. Voor ons is namelijk het allerbelangrijkst dat je gemotiveerd bent om je bij ons aan te sluiten. We denken dus heel graag met je mee over hoe we jouw talenten in kunnen zetten – hoe we het beste uit jou én uit onze organisatie kunnen halen!

Interesse? Laat het dan weten via coordinator@sarcoidose.nl. We nemen zo snel mogelijk contact op om nader kennis te maken! Dan kijken we met elkaar waar jouw kwaliteiten het best tot zijn recht komen.

Scroll naar boven