skip to Main Content

Doneren

« Terug naar artikel

Wilt u Sarcoidose.nl steunen?

anbi-logoOm de activiteiten van de vereniging in stand te kunnen houden zijn financiële middelen en de inzet van vrijwilligers hard nodig. Daarom is iedere bijdrage waardevol. Ook jouw steun is dus van harte welkom, of dit nu is met je inzet als vrijwilliger of steun van financiële aard voor bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek of voor belangenbehartiging, naamsbekendheid en voorlichting of trainingen. Kom in actie en steun mensen met sarcoïdose!

Sarcoidose.nl heeft de ANBI-status waardoor je gift onder voorwaarden aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Er zijn meerdere manieren om de vereniging te ondersteunen:

Donateur worden

Als donateur steun je de vereniging met een jaarlijkse bijdrage. Als deze bijdrage gelijk is aan de minimale contributie (€ 33 per jaar bij automatische incasso in 2018) dan krijg je vier maal per jaar de SarcoScoop digitaal toegestuurd. Het donateurschap loopt net als het lidmaatschap per kalenderjaar. Opzeggen van je donateurschap kan elk jaar tot 1 december.

Fiscaal gunstig schenken

Sinds 1 januari 2014 is het mogelijk om periodiek te schenken zonder tussenkomst van de notaris. U legt dan in een overeenkomst met Sarcoidose.nl vast dat u tenminste gedurende een aaneengesloten periode van 5 jaar jaarlijks een vast bedrag schenkt.

De hoogte van het belastingvoordeel bij een periodiek schenking is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U kunt met de schenkcalculator direct uw belastingvoordeel berekenen.

Om voor het belastingvoordeel in aanmerking te komen moet de periodieke gift schriftelijk vastgelegd worden. Dit gaat via de volgende stappen:

  1. Vul beide formulieren ‘periodieke giften‘ in.
  2. Sluit een kopie van uw (beider) legitimatiebewijs bij.
  3. Stuur beide formulieren op naar Sarcoidose.nl, Postbus 3071, 1801 GB Alkmaar.
  4. U ontvangt uw eigen exemplaar ondertekend van ons retour als bewijsstuk voor de belastingdienst.

Voor ons is de zekerheid van uw meerjarige gift een ondersteuning en bovendien kunt u Sarcoidose.nl meer schenken terwijl het u niets extra kost, omdat de belastingdienst meebetaalt.

Notarieel vastleggen

Wilt u toch liever een periodieke schenking regelen via de notariële akte? Dat kan nog steeds. Voor vragen hierover kunt u contact met ons opnemen.

SBN postzegels

U zult het vast herkennen: de verbaasde blikken die u ziet als u mensen vertelt dat u sarcoïdose hebt. Het is immers een zeldzame ziekte met een moeilijke naam en wellicht heeft u ook niet meer de behoefte om het steeds maar weer uit te leggen. Om meer begrip te kweken voor (de impact van) sarcoïdose is het belangrijk dat de naam zoveel mogelijk onder de aandacht wordt gebracht. U kunt hier op een heel eenvoudige manier ook aan meewerken, namelijk door Sarcoidose.nl postzegels te gebruiken.

De Sarcoidose.nl postzegels kunt u bestellen voor € 14,00 (inclusief verzendkosten) per velletje van 10 zegels. De postzegels hebben dezelfde waarde als postzegels die u in de winkel koopt en u kunt ze op dezelfde manier gebruiken. U hoeft na een prijsverhoging van de gewone postzegels niet bij te plakken. De opbrengst van de door u gekochte postzegels komt ten goede van Sarcoidose.nl.

Tip: u kunt de zegels natuurlijk ook cadeau doen, wij kunnen ze voor u versturen naar elk gewenst adres in Nederland!

Klik hier om de postzegels te bestellen.

Als u langskomt op een van onze bijeenkomsten kunt u de Sarcoidose.nl postzegels ook aanschaffen, dan kosten ze € 13,00 per velletje.

Doneer je eenmalige bijdrage

Je kunt op verschillende manieren je eenmalige bijdrage doen. Boek het bedrag over via een overboeking of via iDEAL of laat je bijdrage incasseren door het donatieformulier in te vullen.

Zelf overmaken via een overboeking

Je kunt je bijdrage overmaken op IBAN NL53 INGB 065 066 4493  (BIC: INGBNL2A)  ten name van de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland te Alkmaar onder vermelding van ‘donatie’.

iDEAL

Via onderstaande iDEALmodule kun je doneren via iDEAL. Maak een keuze voor het bedrag dat je wilt doneren en klik op ‘verder’.

  • Velden met een (*) zijn verplichte velden, overige velden zijn optioneel. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in onze websitevoorwaarden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Donatieformulier
Door te doneren via het donatieformulier kunnen wij uw donatie eenmalig afschrijven van uw rekening.

Vragen?

Als u vragen hebt over het (periodiek) schenken aan Sarcoidose.nl dan kunt u contact opnemen met ons kantoor: info@sarcoidose.nl of tel. 072 – 792 0767.

Back To Top